A3 Haber

Bolivya ordusundan Morales’e istifa çağrısı

Bolivya ordusundan Morales’e istifa çağrısı

Bolivya ordusundan Morales’e istifa çağrısı
Kasım 11
00:10 2019

Reuters, Bolivya Silahlı Kuvvetleri’nin Devlet Başkanı Evo Morales’e ülkedeki istikrarın sağlanması için istifa etme çağrısında bulunduğunu duyurdu.

Bolivya Genel Kurmay Başkanı Williams Kaliman, Devlet Başkanı Evo Morales’e ülkedeki istikrarın yeniden sağlanması için istifa etme çağrısı yaptı.

Reuters’ın aktardığına göre Facebook’ta canlı olarak yayınlanan basın toplantısında konuşan Kaliman, “İç çatışma durumunu analiz ettikten sonra Devlet Başkanı’ndan görevini bırakmasını, barışın yeniden sağlanmasına ve Bolivya’nın iyiliği için istikrarın korunmasına imkan vermesini istiyoruz” dedi.

ULUSAL POLİS ŞEFİ DE İSTİFA ÇAĞRISINDA BULUNDU

Morales’e bir istifa çağrısı da Ulusal Polis şefi Yuri Calderon’dan geldi.

Bu arada Pagina 7 gazetesi, Arjantin Hava Kuvvetleri’ne dayandırdığı haberde Bolivya Devlet Başkanı’nın uçağının Arjantin hava sahasında uçuş planı talep ettiğini ileri sürdü.

Haberde ayrıca elde edilen bilgilere göre Evo Morales’in uçağının El Alto uluslararası havalimanından havalandığı ifade edildi.

MORALES: İSTİFAMI İSTİYORLAR, BU BİR DARBE GİRİŞİMİ

Morales, dünkü açıklamasında “İstifa etmemi istiyorlar, bu bir darbe girişimi. Bu anayasaya ve yasalara aykırı. Önümüzdeki yılın ocak ayına kadar geçerliliği olan anayasal yetkim var” ifadelerini kullanmıştı.

Bolivya Silahlı Kuvvetleri, ülkede yasadışı olarak faaliyet yürüten silahlı gruplara karşı kara ve hava operasyonları başlatılması emrini vermişti.

Bolivya’da 20 Ekim seçimlerinden sonra başlayan gösteriler devam ederken 4. kez Devlet Başkanı seçilen Morales, Amerikan Devletleri Örgütü’nün (OAS) seçimlerdeki oy sayım sonuçları ile ilgili ön raporunu yayınlanmasının ardından dün yeni seçim kararı almıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER