A3 Haber

Büyükelçi olarak atanan Egemen Bağış’ı Prag’a taksiciler uğurladı

Büyükelçi olarak atanan Egemen Bağış’ı Prag’a taksiciler uğurladı

Büyükelçi olarak atanan Egemen Bağış’ı Prag’a taksiciler uğurladı
Kasım 11
15:12 2019

Çekya’nın başkenti Prag’a Büyükelçi olarak atanan eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, İstanbul Taksiciler Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi üyelerince uğurlandı.

Taksiciler, bugün Prag’a giden Türkiye ve Çekya bayraklarıyla süsledikleri araçlarıyla kortej eşliğinde Egemen Bağış’ın aracını İstanbul Havalimanı VIP Salonu önüne kadar takip etti.

Bağış ve beraberindeki eşi Beyhan Bağış’ı İstanbul Havalimanı VIP Salonu girişinde Türk ve Çekya bayrakları ile ‘Taksici Esnafı Her Zaman Yanınızda’ yazılı pankartla karşılayan taksiciler, Bağış’a plaket eşine ise çiçek takdim etti.

‘TAKSİCİLERİN ABİSİ OLMAKTAN GURUR DUYDUM’

İstanbul Havalimanı VIP Terminali önünde kısa bir açıklama yapan Büyükelçi Egemen Bağış, “2002 yılından bu yana İstanbul taksicileriyle gönül bağı oluşturdum ve hep benim yanımda durdular. Ben de onların yanında durdum. Çünkü ülkemize gelen her turist ilk olarak taksicilerimiz tanışıyor. Onların verdiği ilk intiba sayesinde Türkiye’nin batılı, Avrupalı, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olduğunu öğreniyorlar. 15 Temmuz akşamı da taksicilerimizin ne kadar vatansever olduğunu bütün dünya gördü. İstanbul’un taksicileriyle Prag’ın taksicileri arasında köprü oluşturacağız” dedi.

‘BAKARA-MAKARA’ TARTIŞMASI

17-25 Aralık sürecinin ardından bakanlıktan ve milletvekilliğinden istifa eden eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış’ın, 17-25 Aralık’ta “Her cuma bir ayet sallıyorum, bakara-makara” sözleri AKP tabanında büyük tepki çekmişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER