A3 Haber

CHP’den araştırma önergesi: AKP iktidarında 4 bin 481 kişi intihar etti

CHP’den araştırma önergesi: AKP iktidarında 4 bin 481 kişi intihar etti

CHP’den araştırma önergesi: AKP iktidarında 4 bin 481 kişi intihar etti
Kasım 11
15:55 2019

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, toplu intihar olaylarının ekonomik sorunlarla ilişkisinin araştırılması için Meclis araştırma önergesi verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, toplu intihar olaylarının araştırılması için Meclis araştırma önergesi verdi. Önerge gerekçesinde toplu intiharların geçim sıkıntısı ve işsizlik ile ilişkisine dikkat çeken Ağbaba, ekonomik krizle birlikte toplu intiharların sosyal bir sorun haline geldiğini ifade etti.

AKP İKTİDARINDA 4 BİN 481 KİŞİ İNTİHAR ETTİ

TÜİK’in yayımladığı verilere göre AKP’nin iktidara geldiği 2002 yılıyla 2018 yılı arasında 4 bin 481 kişinin geçim sıkıntısı nedeniyle yaşamına son verdiğine dikkat çeken Ağbaba, bunun yanı sıra son 6 yılda çalışma yaşamında yer alan mobing ve baskılar neticesinde yaşanan işçi intiharlarının oranının 5 katına çıkarak 348 kişiye ulaştığını belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba

AKP GÖRMEZDEN GELİYOR

Ağbaba, araştırma önergesinde AKP iktidarının ekonomide yaşanan durgunluğu ve kriz koşullarını ısrarla görmezden geldiğini ve bunun sonucunda vatandaşların çaresizlik içerisinde yaşamlarına son verdiğini savundu.

Ağbaba, toplu intihar olaylarının araştırılması ve bu olaylarının geçim sıkıntısı ve diğer ekonomik sorunlarla ilişkisinin ortaya çıkarılması için meclis araştırması yapılması yönündeki önergesini Meclis Başkanlığı’na sundu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER