A3 Haber

Nevşehir’in belediye başkanı… Yapma! | Feyzi Hepşenkal AKP’li belediyenin 10 Kasım’la imtihanını yorumluyor

Nevşehir’in belediye başkanı… Yapma! | Feyzi Hepşenkal AKP’li belediyenin 10 Kasım’la imtihanını yorumluyor

Nevşehir’in belediye başkanı… Yapma! | Feyzi Hepşenkal AKP’li belediyenin 10 Kasım’la imtihanını yorumluyor
Kasım 11
14:25 2019

Soyadı kanununun 21 Haziran 1934’te kabulünden sonra Atatürk’ün “Gazi M. Kemal” olan imzasını, “K. Atatürk” diye değiştirdiğini herkes bilir.

Bilmezden gelenler ise dün Nevşehir Belediyesi’nin yaptığını yapar.

Ölüm gününde Atatürk’ü ismiyle değil, cismiyle de yok sayar; tipik bir “kraldan fazla kralcı” tavrıyla, yerine Recep Tayyip Erdoğan’ın fotoğrafını koyar!

Şaşkınlar.

İşgüzarlıkları ile sadece Atatürk’e değil, yaşayan bir insanın görselini, bir ölüm yıldönümünde kullanarak; genel başkanlarına da saygısızlık (!) yapmışlar.

İLANEN YASAK!

Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı’nın ilk vukuatı değil bu.

İstanbul’da seçimin tekrarlanması sürecindeki “akla ziyan” açıklaması, unutulmuş olamaz:

“Milletimizin milli ve manevi değerleriyle sorun yaşayan, yeri geldiğinde terör örgütü propagandası yapan 15 Temmuz hain gecesinde ortalara çıkamamış, Berkinleri her durumda anıp da Yasinleri Erenleri asla anmayan, gezide çapulcularla bir ve beraber olarak vandallığa destek olan ve ülkenin bekası söz konusu olduğunda devamlı kaçak güreşmiş fakat YSK kararının hemen ardından aniden aslan kesilen kendilerini sanatçı olarak addedip ‘milli ve manevi toplum öncülüğü’ rollerini hiçe sayan ‘şahısların’ bu dakikadan itibaren şehrimde tarafımızdan düzenlenecek olan en ufak dahi olsa bir programda sahne alamayacaklarını Nevşehir Belediye Başkanı olarak tamamen ‘kanaat özgürlüğüm’ çerçevesinde ilan ediyorum.”

NEVŞEHİR’İN GURURU ÇATLI MI?

3 Kasım 2019’a gelindiğinde, yine bir “kanaat özgürlüğü” ifadesi ile meydana çıkıyor Nevşehir’in belediye başkanı:

“Annelerin helal süt ile büyüttüğü,
Sokakları delikanlılık kokan,
Hainleri çevresinde barındırmayan,
Vatan aşkıyla dolu nesiller yetiştiren kadim bir il, Nevşehir..
Tüm sıfatlardan münezzeh olarak,
Hemşehrisi olarak,
Gururla!
Rahmet Olsun..
#AbdullahÇatlı”

* * *
O Nevşehir ki, Ürgüp’ü, Göreme’yi, Kapadokya’yı, peri bacalarını, eşsiz kiliseleri, Hacı Bektaş-ı Veli’yi bağrında barındıran şehir.

Coğrafyası ile insanlığın hayranlığını kazanmış, tarihi ile milyonları kendine bağlamış o Nevşehir ki, Milli Mücadele’de şehit düşen 12 yaşındaki Ekrem’i ile de Avanos’ta anıtlaşmış.

Böylesine muhteşem bir zenginliğin üzerinde belediye başkanlığı yapmak her insana nasip olmaz.

AKP’DEN İBARET BİR YAŞAM

Tamam.

Özgeçimişi okunduğunda, Belediye Başkanı Rasim Arı’nın neyi, neden yaptığını anlamak zor değil.

Ki buyurun okuyun:

“1975 Nevşehir doğumludur.
1989 yılında eğitim görmeye başladığı Nevşehir İmam Hatip Ortaokulu’nun ardından 1993 – 1996 yılları arasında Pendik İmam Hatip Lisesi’nde eğitim görmüştür.
1996 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde lisans eğitimine başlarken 2001 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun olmuştur. Konya Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde yüksek lisansını tamamlamıştır.
2001 yılında Maltepe Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı olarak siyaset hayatına başlayan Arı, 2007 yılında AK Parti’den Nevşehir Milletvekilliği için Adaylığını koymuştur.
2002 yılında Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın Danışmanlığı görevine getirilmiş bürokrasi hayatına sırasıyla Devlet Bakanı Güldal Akşit ve Nimet Çubukçu’nun Danışmanı olarak devam etmiştir.
2011 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı Bakanlık Müşavirliği’ne görevine atanan Arı, 2015 yılından itibaren atandığı Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı görevini sürdürmektedir.”

* * *

Onun için yapma, hatada ısrar etme Başkan.

Aş kendini.

Yücelt şehrini.

İyi ve güzel şeylerle duyur sesini.

AKP’li belediyenin 10 Kasım’la imtihanı: Atatürk yerine Erdoğan fotoğrafı

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER