A3 Haber

İsrail, Filistinli komutanı öldürdü

İsrail, Filistinli komutanı öldürdü

İsrail, Filistinli komutanı öldürdü
Kasım 12
11:01 2019

İsrail Silahlı Kuvvetleri, El Kudüs Tugayları lideri Baha Ebu El-Ata’nın öldürüldüğünü duyurdu.

İsrail Silahlı Kuvvetleri’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Az önce Gazze’de kumandan Baha Abu Al Ata’yı hedef aldık. Al Ata, İsrailli sivillere ve askerlere yönelik yüzlerce terör saldırısından doğrudan sorumluydu. Bir sonraki saldırısı yaklaşmıştı” ifadeleri kullanıldı.

Saldırının İsrail Başbakanı Bünyamin Netanyahu’nun onayıyla yapıldığı belirtilirken, Kudüs Seriyyeleri Ebu El Ata’nın öldürüldüğü haberini doğruladı.

Açıklamada, İsrail’e deprem etkisi yaratacak bir karşılık verileceği ifade edilirken, “El Ata kahraman cihadi bir faaliyetin tam ortasındaydı. Kaçınılmaz cevabımız Siyonist düşmanları sallayacak” açıklamalarına yer verildi.

GAZZE’YE YAKIN BÖLGELERDE ROKET SİRENLERİ ÇALDI

Öte yandan saldırı sonrası Gazze Şeridi’ne sınırı olan İsrail’in Aşdod kentinde roket sirenleri çaldı. Sosyal medyada paylaşılan bir videoda Gazze bölgesinden İsrail tarafına orta menzilli füzeler atıldığı ve İsrail’in bu füzeleri Demir Kubbe hava savunma sistemleriyle etkisiz hale getirdiği görülüyor. Yapılan açıklamada füze saldırısı sonrası ölen ya da yaralanan olmazken, polisin güvenlik gerekçesiyle Gazze’ye giden yolları geçici olarak kapattığı kaydedildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER