A3 Haber

Kongre üyelerinden Trump’a: Erdoğan’a daveti geri çek

Kongre üyelerinden Trump’a: Erdoğan’a daveti geri çek

Kongre üyelerinden Trump’a: Erdoğan’a daveti geri çek
Kasım 12
13:00 2019

ABD Kongresi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Washington ziyaretine yönelik tepkiye bir yenisi daha eklendi. Kongre üyeleri, Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu Başkanı Eliot Engel’in öncülüğünde kaleme aldıkları mektupta Başkan Trump’a Erdoğan’a Beyaz Saray’a daveti geri çekmesi çağrısında bulundu.

ABD Temsilciler Meclisi’nin Demokrat ve Cumhuriyetçi üyeleri, Başkan Donald Trump’a yazdıkları bir mektupta Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Washington ziyaretine karşı çıktıklarını açıkladı. 17 Temsilciler Meclisi üyesinin imzaladığı mektupta Trump’a “Mevcut koşullar göz önünde bulundurulduğunda, Erdoğan’ın ABD’yi ziyaret etmesi son derece uygunsuz bir gelişmedir. Bu davet geri çekilmeli” çağrısı yapıldı.

Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Demokrat Eliot Engel’in öncülük ettiği mektupta Türkiye’nin Suriye’nin kuzeydoğusuna yönelik olarak düzenlediği askeri harekâtın ABD ulusal güvenliği açısından ‘felaket niteliğinde sonuçlar’ doğurduğu ve NATO içerisinde derin çatlakların oluşmasına neden olduğu ifade edildi.

RUSYA İLE YAKINLAŞMA VURGUSU

Demokrat ve Cumhuriyetçi Temsilciler Meclisi üyelerinin Trump’a yazdığı mektupta Türkiye’nin Rusya’dan satın aldığı S-400 hava savunma sistemlerine de değiniliyor ve bir NATO müttefiki olan Türkiye’nin bu tür adımlarla Rusya’ya yakınlaştığı vurgusu yapılıyor.

TÜRKİYE’YE YÖNELİK YAPTIRIMLARI ÖNGÖREN TASARIYI HAZIRLAYANLAR ARASINDA

Eliot Engel, Ekim ayının sonunda Temsilciler Meclisi’nde kabul edilen ve Türkiye’ye yönelik yaptırımların devreye sokulmasını öngören yasa tasarısını hazırlayan Kongre üyeleri arasındaydı. Tasarıda Suriye harekâtı nedeniyle Türkiye’deki kişi ve kurumlara yönelik bir dizi yaptırımın devreye sokulması öngörülüyordu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER