A3 Haber

Babacan ekibindeki siyasetçi: Erdoğan’ın görüşme isteği endişe düzeyinin yüksekliğini gösteriyor

Babacan ekibindeki siyasetçi: Erdoğan’ın görüşme isteği endişe düzeyinin yüksekliğini gösteriyor

Babacan ekibindeki siyasetçi: Erdoğan’ın görüşme isteği endişe düzeyinin yüksekliğini gösteriyor
Kasım 13
07:58 2019

Parti kurması beklenen Ali Babacan’ın ekibindeki siyasetçi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Babacan ile görüşme yapmayı planladığına dair haberler için “Görüşme isteği, AKP’deki endişe düzeyinin yüksek olduğunu gösteriyor” dedi. Davutoğlu’nun partiyi Aralık başında, Babacan’ın da Aralık sonunda kuracağı öngörülüyor.

Kurucularından olduğu AKP’den 8 Temmuz’da istifa eden eski ekonomiden sorumlu başbakan yardımcısı Ali Babacan, 8 Ağustos’taki yazılı açıklamasında çalışmalarının başladığını belirtmiş, partinin 2020 olmadan kurulacağı açıklanmıştı.

AKP’ye yakın gazetecilerden Abdulkadir Selvi de pazartesi günkü yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Babacan’ı kazanmak için hamle yapacağını, bu bağlamda kendisiyle yeni bir görüşme yapmayı planladığını ifade etmişti.

Cumhuriyet’ten Emine Kaplan’ın haberine göre Babacan’ın ekibindeki siyasetçi, henüz kendilerine böyle bir talep gelmediğini belirterek, “Eğer böyle bir talep gelirse görüşmeme diye bir şey olmaz. İnsani ilişkiler ve medeni ilişkileri korumak adına, bu ülkenin geleceği için bir şey danışılacaksa, bir şey görüşülecekse bundan imtina etmek gibi bir durum olmaz” dedi.

Böyle bir görüşmenin Babacan’ın fikirlerini değiştirmeyeceğini belirten siyasetçi şöyle konuştu: “Ali bey yola çıkmadan önce çok geniş istişareler yaptı ve bunun sonucunda bu yola girdi. Ve çıktığı yolda da sebatkâr bir biçimde yoluna devam eder.”

Babacan ekibinde yer alan siyasetçi, “Partinin tüzel kişiliği en geç aralık ayının son haftası kurulmuş olacak” diye konuştu.

DAVUTOĞLU ARALIK BAŞINDA KURACAK

Tüzük ve parti programı taslağını tamamlayan Davutoğlu ekibi, aralık ayı başında partiyi kurmayı planlıyor. Tüzük ve parti programının, kurucular kurulu üyelerinin de katılımıyla yapılacak “kuruluş kampı”ndan sonra netleştirileceği kaydediliyor. Kurucular kurulunda, önemli sayıda Alevi ve Kürt kökenli isimlerin yer alacağı kaydediliyor.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER