A3 Haber

Erdoğan ABD’de: Otelin önü kar küreme araçlarıyla kapatıldı

Erdoğan ABD’de: Otelin önü kar küreme araçlarıyla kapatıldı

Erdoğan ABD’de: Otelin önü kar küreme araçlarıyla kapatıldı
Kasım 13
07:40 2019

ABD’ye giden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı taşıyan uçak, Türkiye saati ile gece yarısına doğru Andrews Havva Üssü’ne indi.

Erdoğan ve beraberindeki heyet, daha sonra Washington’da kalacakları otele ulaştı. Erdoğan’ın oteli civarında geniş güvenlik önlemleri alınırken, kar küreme araçlarıyla otele giden sokağa girişler kapatıldı.

Amerika’nın Sesi’nin haberine göre, Kürt ve Ermeni grupların otel civarında gösteri düzenlemesi bekleniyor.

ABD Ticaret Odası’nda işadamlarına hitaben kapalı toplantıda konuşma yapması beklenen Erdoğan, çarşamba günü ABD saati ile 12.00’de (Türkiye saati ile 20.00) Beyaz Saray’da ABD Başkanı Donald Trump’la görüşecek. Baş başa görüşme sonrasında heyetlerin de katılacağı çalışma yemeğinin ardından Trump ile Erdoğan’ın ortak basın toplantısı yapması bekleniyor.

Erdoğan ve beraberindeki heyet Beyaz Saray’dan ayrıldıktan sonra, Washington yakınlarındaki Maryland eyaletine bağlı Lanham kentindeki Diyanet Merkezi’nde vatandaşlarla ve basın mensuplarıyla buluşacak.

NYT: TÜRK-ABD İLİŞKİLERİNE DAMATLAR MI YÖN VERİYOR?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Washington ziyareti nedeniyle Türk-Amerikan ilişkileri bugün bazı önemli gazete ve haber ajanslarının gündemindeydi.

New York Times, gerek Türk gerekse Amerikan hükümetinde görev yapan damatların iki ülke arasındaki ilişkileri nasıl etkilediğine ilişkin bir değerlendirme yayınladı.

Gazete, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı, Maliye Bakanı Berat Albayrak, Aydın Doğan’ın damadı ve Trump’ın Türk iş ortağı Mehmet Ali Yalçındağ ile Başkan Trump’ın damadı ve üst düzey danışmanı Jared Kushner’ın oluşturduğu ”damatlar üçlüsünün” gerek birbirlerinden bağımsız gerekse birarada hareket ederek Başkan Trump ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki yeni nesil iletişim hattını oluşturduğunu yazıyor.

BASINA KAPALI YUVARLAK MASA TOPLANTISINA KATILDI

Erdoğan, ABD Ticaret Odası, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu ve Türkiye-ABD İş Konseyi tarafından düzenlenen Yuvarlak Masa Toplantısı’na katıldı.

Basına kapalı toplantıya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da katıldı.

Toplantıda aralarında Pepsico, Google, UPS, Hilton, The Coca Cola Company, GE, Citi, Uber, THY, Limak, TAV, Borusan, Kale Group gibi şirketlerin temsilcileri ve Türkiye Varlık Fonu, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu, Nasdaq ve Amerika Ticaret Odası gibi kuruluşların temsilcileri de hazır bulundu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER