A3 Haber

Trump’a yönelik azil soruşturmasında ‘halka açık oturumlar’ başladı

Trump’a yönelik azil soruşturmasında ‘halka açık oturumlar’ başladı

Trump’a yönelik azil soruşturmasında ‘halka açık oturumlar’ başladı
Kasım 13
21:08 2019

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’a yönelik azil soruşturmasının duyurulmasından altı hafta sonra halka açık oturumlar başladı.

ABD’de Başkan Donald Trump’a yönelik Eylül ayında başlayan ve bugüne kadar kapalı kapılar ardında yürütülen azil soruşturmasında halka açık oturumlar başladı.

Üç diplomatın ifadesi alınacak

Şimdiye kadar kapalı olarak yapılan duruşmalar, çarşamba günü itibariyle milyonlarca ABD’li ve İnternet kullanıcısı tarafından canlı olarak takibe açıldı. Demokratların liderlik ettiği duruşmalarda ABD’li üç diplomatın ifadesi alınacak. Diplomatlardan ikisi, bugün alınacak ifadeleri öncesi yemin etti.

Trump’ın azil kararı duruşmalar sonunda alınacak

Temsilciler Meclisi duruşmalar sonunda 45’inci ABD başkanını görevini kötüye kullanmakla suçlayıp suçlamayacağını tartışacak ve oylayacak. Trump’ın azil kararı duruşmalar sonunda alınacak, bunun için çoğunluğun “evet” demesi yeterli. ABD Temsilciler Meclisi’nin soruşturmasına liderlik eden Demokratların meclisteki çoğunluğu bu ihtimali güçlü kılıyor.

Senato’da üçte iki çoğunluk gerekiyor

Daha sonraysa soruşturmayı Senato devralacak. Senato önünde yapılan duruşmalar sonunda Trump’ın görevden alınması için üçte iki çoğunluğun oyu gerekiyor. Senatoda Cumhuriyetçilerin çoğunlukta olması, bu son adımda azil sonucu çıkma olasılığını azaltıyor.

Trump’ın Zelinskiy ile telefon görüşmesi soruşturmanın merkezinde

Trump’a yönelik azil soruşturmasının merkezinde Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile yaptığı telefon konuşmaları yer alıyor.
Azil soruşturmasını başlamasına sebep olan olay Trump’ın 2020 Başkanlık seçimlerinde rakibi olarak gördüğü Joe Biden’i karalamak üzere Zelinskiy’e şantaj yaptığı iddiası.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER