A3 Haber

Tarım Bakanı Pakdemirli elektrikli traktör üretimi için ‘delikanlı’ birilerini arıyor!

Tarım Bakanı Pakdemirli elektrikli traktör üretimi için ‘delikanlı’ birilerini arıyor!

Tarım Bakanı Pakdemirli elektrikli traktör üretimi için ‘delikanlı’ birilerini arıyor!
Kasım 14
11:30 2019

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, ellerinde prototipi bitirilmiş bir elektrikli traktör olduğunu ifade ederek, “Bu işin seri üretimi için de Cumhurbaşkanımızın deyimiyle ‘delikanlı’ birilerini arıyoruz” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, bakanlığının bütçesi üzerindeki görüşmelerde milletvekillerinin eleştiri ve sorularını yanıtlayan Tarım ve Orman Bakan Bekir Pakdemirli, elektrikli traktörle ilgili John Deere’in Türkiye’den 10-15 sene geride olduğunu iddia etti.

Yurdagül Şimşek’in Sputnik’te yayımlanan haberine göre Bekir Pakdemirli, şöyle konuştu:

“Geçen gün John Deere’ın CEO’sunun bir röportajını gördüm, inanın traktörle ilgili bizden on-on beş sene gerideler en az, inanın. Böyle bir şey olma ihtimalini ben dahi düşünmüyordum ama adam diyor ki: ‘Ben bunu ancak kırk beş dakika çalıştırırım.’ TAGEM denemelerini yapıyor, yedi saat diyorlar ama bakın, beş saat çalışsın; tarlayı sökerek giden ve elektrikle çalışan bir traktörümüz var. Bu, Türkiye’nin başarısıdır. Çalışan, tamamen testleri bitirilmiş, prototipi yapılmış bir traktör elimizde var. Bugün itibarıyla biz bu işin seri üretimi için de hakikaten Cumhurbaşkanımızın deyimiyle delikanlı birilerini arıyoruz çünkü mevcut traktör üreticileri de mevcudu yapmaya alıştıkları için bu işe de pek yanaşmıyorlar.”

CHP’li Yavuzyılmaz: Uzel Makine battı biliyorsunuz değil mi?

Bu sözler üzerine CHP’li Deniz Yavuzyılmaz, “Uzel Makine battı, biliyorsunuz değil mi? Dünyanın en büyük 10’uncu traktör üreticisi Türkiye’de battı” dedi.

Bakan Pakdemirli, “Elektrikli traktörü konuşalım, şu dijitalleşmeyi konuşalım mümkün mertebe” diye konuştu.

CHP’li Yavuzyılmaz’ın “’Cengaver arıyoruz’ diyorsunuz ya, onun için söyledim” derken Pakdemirli sözlerini “Dijitalleşme ve bilgi, bu işlerin hepsi çok önemli. Yani bizim, bir defa, planlamaya dair bir şeyler yapıyor olmamız lazım. İşte Tarım Şurası’nda bunları konuşuyor olacağız, planlamayı konuşuyor olacağız, bundan sonra lojistik zinciri konuşuyor olacağız, ölçeği konuşuyor olacağız, birlikleri ve kooperatifleri konuşuyor olacağız” diye sürdürdü.

Tarım Bakanı Pakdemirli’den ıspanak açıklaması: Her kökün başında olma şansımız yok

Tarım ve Orman Bakanı Ekrem Pakdemirli, gıda güvenliği konusunda gerekli adımların atılmaya devam edeceğini vurgulayarak, “Ispanakla ilgili konu, tabii ki ne yazık ki böyle bir şey oldu ama şunu da unutmayın: Biz büyük bir teşkilat olmamıza rağmen her tarlada, her kökün başında olma şansımız yok. Tarlada karışan bir ürün. Kesinlikle gıda ilaçlarıyla bu işin alakası yok. Tamamen yabani otların bu işin içerisine karışmasından kaynaklı bir durum ama bunu ben açıkçası bir soruşturma da açtık, bu soruşturma da devam ediyor. Neticelerini de istenirse paylaşırım” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER