A3 Haber

Cami inşaatında çöken iskelenin dört yıllık olduğu iddia edildi

Cami inşaatında çöken iskelenin dört yıllık olduğu iddia edildi

Cami inşaatında çöken iskelenin dört yıllık olduğu iddia edildi
Kasım 15
23:21 2019

Antep’te yapımı devam eden Akkent Camisi inşaatında iskelenin çökmesi sonucu iki işçi yaralandı. Çöken iskelenin altında kalan inşaat mühendisi hâlâ bulunamadı. İskelenin dört yıllık olduğu iddia edildi.

Antep’te, 14 Kasım 15.42’de çöken ve inşaat mühendisinin enkaz altında kaldığı Akkent Camisi inşaatında iskelenin çökmesi sonucu iki kişinin yaralandığı iş kazasında, İnşaat Mühendisi Korkut Küçükcan göçük altında kaldı. Korkut Küçükcan’ı arama çalışmaları dünden beri sürüyor. Arama kurtarma çalışmalarına katılan işçiler, “İnşaat 4 senedir durmuş durumda. 4 seneden beri aynı iskele kurulu” derken, Mimarlar Odası ise projede yanlışların olduğunu söyledi.

Mühendis henüz bulunamadı

Akkent Mahallesi’nde inşası devam eden ve Türkiye’nin en büyük ikinci camisi olması planlanan cami inşaatında Küçükcan’ı bulmak için başlatılan, 250 kişinin katıldığı arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Yaralı 2 işçinin durumunun da iyi olduğu öğrenildi.

‘İskele dört sene önceki iskele’

Arama kurtarma çalışmalarına katılan işçilerin Evrensel Gazetesi’ne anlattıkları ihmali gözler önünde serdi. İnşaatın 2012’de başladığını, daha sonra durduğunu belirten işçiler, “İskele 4 sene önceki iskele. Güneşi yedi, yağmuru yedi, çürüdü. Sonucunda bu oldu” değerlendirmesinde bulundu. İşçiler, cami inşaatının Edacan İnşaat tarafından yapıldığı, ancak inşaat başladıktan kısa bir süre sonra şirket yetkililerinin Gülen Hareketi operasyonları kapsamında yargılanmasıyla durduğu bilgisini verdi.

Mimarlar Odası: Projede yanlışlar var

Mimarlar Odası Antep Şube Başkanı Hasan Özgür Girişken de “Başlangıçta Edacan Grup inşaatı yapacaktı. Sonrasında Edacan İnşaat’ın sahibi gözaltına alınınca inşaatı Şahinbey Belediyesi devraldı. Sonrasında, herhalde mali durumdan kaynaklı inşaat durdu. Projede çok fazla yanlış vardı fakat şu an arama kurtarma çalışmalarına odaklandığımız için, o konuyla ilgilenemiyoruz. İçerideki mühendis bulunduktan sonra, projenin detaylarıyla ilgili çalışmalarımız olacak” ifadelerini kullandı.

Valı: Bin 500 kamyon ağaçtan bahsediyoruz

Çalışmaları kontrol eden Antep Valisi Davut Gül, “Burada toplam 15 bin metreküp kalas ve odun var. Yani 20 bin ton veya 1500 kamyon ağaçtan bahsediyoruz. Bunların hepsi birbirine çivili ve sıkışmış vaziyette. İnsan gücüyle bunları çıkarmak çok zor. Aşağıda canlı olduğunu düşünerek her tarafta iş makinesinden yararlanamıyoruz. Şundan herkes emin olsun ki teknolojinin ve kamunun tüm imkanları kullanılıyor” açıklamasında bulundu.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER