A3 Haber

Rusya’dan Türkiye’ye Su-35 savaş uçağı teklifi

Rusya’dan Türkiye’ye Su-35 savaş uçağı teklifi

Rusya’dan Türkiye’ye Su-35 savaş uçağı teklifi
Kasım 18
10:50 2019

Rusya Federal Askeri Teknik İşbirliği Başkanı Şugayev, Rusya’nın Türkiye’ye henüz Su-57 tipi savaş uçağı teslimatı yapamayacağını ama Türkiye’nin ilgilenmesi durumunda Su-35 uçakları seçeneğinin değerlendirilebileceğini bildirdi.

Rusya Federal Askeri Teknik İşbirliği Servisi (FSVTS) Başkanı Dimitri Şugayev, yeni nesil Su-57 tipi savaş uçaklarını ‘Rusya Silahlı Kuvvetleri’ne yeterli teslimat yapılana kadar’ Türkiye’ye satmayacaklarını söyledi. Şugayev, Türkiye’nin ilgilenmesi durumunda Su-35 seçeneğnin değerlendirilebileceğini ifade etti.

Rus Interfax haber ajansına konuşan Şugayev, “Su-57 savaş uçaklarının Türkiye’ye muhtemel teslimatı ancak Rus ordusunun beşinci nesil savaş uçaklarıyla ilgili öncelikli talepleri karşılanırsa değerlendirilecek” dedi.

“Su-35 temin edebiliriz”

Şugayev, Rusya’nın Türkiye’ye Su-57 yerine Su-35 savaş uçağı temin edebileceğini söyledi. Şugayev, “Türk tarafı ilgi duyduğunu dile getirirse, Rus tarafı Türkiye’ye Su-35 savaş uçağı tedarik etme seçeneğini değerlendirmeye hazır” dedi.

Takviye S-400

FSVTS Başkanı, hava savunma sistemi S-400’ün Türkiye’de üretilmesine dair de henüz bir anlaşmaya varılmadığını ifade etti.

Şugayev, “Şimdilik Türkiye’de müşterek S-400 üretim sistemi için bir düzen kurulmadı. Bunu yalnızca muhtemel bir işbirliği olarak görebiliriz. İkili anlaşmalarımız uyarınca Türkiye tedarik edilen malzemeleri 2030’a kadar ödeyebilir” diye konuştu.

Erdoğan incelemişti

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 27 Ağustos’ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı görüşmede Su-57 savaş uçağını da incelemişti.

Bu ziyaret, Ankara’nın F-35’in muadili olarak görülen bu uçakları satın alabileceği yönünde bir mesaj olarak da algılanmıştı.

ABD, Türkiye’yi üreticisi olduğu F-35 programından çıkarmıştı. Su-57 ve Su-35 de Amerikan F-35’e alternatif görülüyordu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER