A3 Haber

Beyaz Miğferler yöneticisinden Le Mesurier açıklaması: Eski istihbaratçı olduğunu biliyordum

Beyaz Miğferler yöneticisinden Le Mesurier açıklaması: Eski istihbaratçı olduğunu biliyordum

Beyaz Miğferler yöneticisinden Le Mesurier açıklaması: Eski istihbaratçı olduğunu biliyordum
Kasım 19
11:12 2019

El Kaide bağlantılı Beyaz Miğferler yöneticisi Raed es-Salih, İstanbul’da yaşadığı evin önünde ölü bulunan eski İngiliz istihbarat subayı James Gustaf Edward Le Mesurier’in, ‘Beyaz Miğferler’in kurucusu olduğu iddialarını reddetti .

“James Gustaf Edward Le Mesurier’in, El Kaide bağlantılı ‘Beyaz Miğferler’in kurucusu ve eğitimcisi olduğu iddialarını reddeden Salih, “‘Beyaz Miferler’in kurucusu bir insan değil bir grup insandır. James’i tabi ki tanıyordum; çünkü partner organizasyonu yönetiyordu. James’in ‘Beyaz Miğferler’i yönlendirici bir etkisi olmadı, bizim toplantılarımıza katılmadı. ‘Mayday’ ile ‘Beyaz Miğferler’ arasındaki toplantılara katıldı. Sosyal medya hesaplarında ‘Beyaz Miğferler’ ile ilgili paylaşımlarını ise bizi destekleyen bir insan olduğu için normal karşılıyorum” dedi.

‘Eski istihbaratçı olduğunu biliyordum’

DHA’nın haberine göre Salih, Le Mesurier’in eskiden İngiliz istihbarat subayı olduğunu bildiğini söyledi.

James Gustaf Edward Le Mesurier’in ölümü nedeniyle üzgün olduğunu belirten Salih, “Kendisini kaybettiğimiz için çok üzgünüz, ailesine ve arkadaşlarına başsağlığı dileriz” diye konuştu.

Esad ‘Yük olmaya başladılar’ demişti

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Le Mesurier’in ölümüyle ilgili konuşarak, Beyaz Miğferler’in El Kaide’nin bir parçası olduğunun bilindiğini ve sözü edilen kişilerin her şeyden önce önemli sırlara sahip oldukları için öldürüldüğünü söylemişti.

Esad, “Rollerini yerlerine getirdikten sonra yük olmaya başladılar ve onlardan kurtulma ihtiyacı doğdu. Bu kişilerin doğal şekilde öldüğüne veya intihar ettiklerine inanmak imkansız. Bu kişiler, onlarla onlarla birlikte gerçeklerin de ölmesi için öldürüldü” demişti.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER