A3 Haber

İş cinayeti: İki işçi öldü, işyeri sahipleri tutuklandı

İş cinayeti: İki işçi öldü, işyeri sahipleri tutuklandı

İş cinayeti: İki işçi öldü, işyeri sahipleri tutuklandı
Kasım 19
23:29 2019

Kartal’da altı katlı binanın bodrum katındaki ruhsatsız mobilya atölyesinde çıkan yangında sigortasız çalıştırılan iki işçi yaşamını yitirdi. Gözaltına alınan işyeri sahipleri, çıkartıldıkları mahkemece tutuklandı.

Kartal Topselvi Mahallesi’nde bir apartmanın bodrum katında bulunan mobilya atölyesinde yangın çıktı. Durumun haber verilmesi üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına kısa sürede müdahale edip söndürürken, dumandan etkilenen 6 kişi polis ekiplerinin yardımıyla tahliye edildi. Binada yaşayanlar da dumandan etkilenmemek için dışarı çıktı.

Yaralılar ambulanslarla Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastaneye kaldırılanlardan 2 kişi yaşamını yitirdi.

Atölye ruhsatsız, işçiler sigortasız

Çıkan yangın nedeniyle gözaltına alınan işyeri sahipleri Kaan V. ve Bayram A. İstanbul Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi. İşyeri sahipleri çıkartıldıkları mahkemece işyerinin ruhsatsız, işçilerin sigortasız ve kaçak olması, işçilerin işyerini aynı zamanda barınma yeri olarak kullanması, işverenlerin buna rızaları nedeniyle taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma suçundan tutuklanmalarına karar verildi. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER