A3 Haber

Bıçakladığı kadına cezaevinden mektup yolladı: Geliyorum…

Bıçakladığı kadına cezaevinden mektup yolladı: Geliyorum…

Bıçakladığı kadına cezaevinden mektup yolladı: Geliyorum…
Kasım 20
16:51 2019

Poyraz Çavdar, Antalya’da boşandığı eşini defalarca bıçakla yaraladı ve şah damarını kesti. Cezaevinden eski eşine mektup gönderen Çavdar, “Mart ayında geliyorum” yazdı.

Antalya’da 11 Ekim günü yedi yıl önce ayrıldığı eşi tarafından defalarca bıçaklanan, şah damarı kesilen üç çocuk annesi Oya Aydoğdu, cezaevinden gelen mektupla endişeye kapıldı. Aydoğdu sesinin duyulması için yetkililere seslendi.

Birçok bıçak darbesi aldığı olaydan mucize eseri kurtulduğunu anlatan 31 yaşındaki Oya Aydoğdu, “Gece beni uyandırdı ‘kalk kalk seni keseceğim’ diye. Namazını kıldı, abdestini aldı, beni kesti. Ağzımı kapattı. Boğuşma seslerimiz üzerine kayınvalidem girdi odaya onu üzerimden aldı. Ben boğazımdan akan kanları gördüm. Acı hissetmiyordum. Üst kat komşumuza sığındım. Bağırarak gittim. Onun yardımı sayesinde, doğru müdahalesi sayesinde yaşıyorum. Şoka girmiştim. Uyumamam gerektiğini biliyordum. Çok uykum vardı en son sedyede ‘uyuyorum’ dedim ve kendimi bıraktım” diye konuştu.

Aydoğdu, “Doktorlar ‘mucizesin’ dediler. Ne zaman öleceğim, nasıl öleceğim, acı çekmedim hala, diye aklımdan geçiriyordum” dedi.

“Yaralama değil kasten öldürmeye teşebbüs”

Tutuklanarak cezaevine konulan eski eşi Poyraz Çavdar tarafından mektup aldığını belirten Aydoğdu, “18 Kasım sabahı mektup geldi. 11 Ekim’de olmuştu olay. Mektubu okuyunca hiç şaşırmadım. Çok güzel oynayan, benim tanıdığım Poyraz. Bana ‘cezaevinde nikah yapalım’ diyor. Herhalde bir tokat attım ben affettiririm kendimi diye düşünüyor. Ama yanılıyor öyle olmayacak. Bana mektup yazdı. Mart ayında geleceğini söyledi. Benim isteğim insanlar ne yaptı da öyle oldu demenin yerine burada bir can, bir kadın, bir annenin canı gidiyordu onun peşinde olsunlar. Ne olursa olsun hiçbir kadının, annenin bu şekilde öldürülmesine, katledilmesine kimsenin hakkı yok. Kimse bir kadına böyle bir ceza veremez. Bu adam Mart ayında çıkacak. Tutuksuz yargılanacak. Bu bir yaralama değil, kasten adam öldürmeye teşebbüstür. Bu benim kolumu, bacağımı sıyırmadı. Şah damarımı kesti bu adam benim. Bilinçli, kasten. Kestikten sonra bırakmadı. Kollarımı da aynı şekilde parçaladı. Göğsümün üstünü de kesti. Adaletin yerini bulmasını istiyorum. Bu adamı tutuksuz yargılamak demek yarım bıraktığın işi tamamla demektir. Lütfen sesimi duysunlar. Artık kadınlar, anneler ölmesin. Kimse bu şekilde ölmeyi hak etmiyor” şeklinde konuştu. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER