A3 Haber

Bakanlar ve ailelerine ömür boyu ücretsiz sağlık hizmeti

Bakanlar ve ailelerine ömür boyu ücretsiz sağlık hizmeti

Bakanlar ve ailelerine ömür boyu ücretsiz sağlık hizmeti
Kasım 21
10:03 2019

AKP tarafından TBMM’ye 95 maddelik yeni bir torba yasa teklifi getirildi. Torba yasaya, “Bakanlar ve ailelerine ücretsiz sağlık hizmeti” maddesi de eklendi. Yasa çıkarsa bakanların eşleri, çocukları, anne ve babaları da bu haktan ömür boyu yararlanacak.

AKP’li milletvekilleri TBMM’ye 95 maddelik yeni bir torba yasa teklifi verdi. İçişleri, Jandarma, Sahil Güvenlik ve göçmenlerle ilgili yasalarda bir dizi değişiklik öngören teklifteki maddelerin arasında, “Bakanlar ve ailelerine ücretsiz sağlık hizmeti” maddesi de bulunuyor.

Torba teklifin 47’nci maddesine göre cumhurbaşkanı yardımcıları ve bakanlar, bu görevlerde bulunmuş olanlar ile bunların eşleri, anne ve babaları ile bakmakla yükümlü oldukları çocuklarının ve ölenlerden SGK ile ilişiği bulunmayan dul ve yetimlerinin sağlık giderleri ömür boyu TBMM üyelerinin tabi oldukları esaslar çerçevesinde Cumhurbaşkanlığı bütçesinden ödenecek. Bu isimler, hiçbir kamu görevlisi ve sigortalının yararlanamadığı ücretsiz 12 adet implant dahil 5 yıldızlı sağlık harcamaları karşılanacak.

Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre, halen 16 kişilik kabinenin 4’ü milletvekilleri arasından, 1’i Genelkurmay Başkanlığından, 11’i de dışarıdan atamayla bakan oldu. Torba yasa geçerse yeni sağlık sisteminden yararlanacaklar arasında en dikkat çekici isim ise 9 hastanesi bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca oldu. Koca ve ailesinin tüm sağlık harcamaları da hayatları boyunca Cumhurbaşkanlığı bütçesinden karşılanacak.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER