A3 Haber

İsrail Başbakanı Netanyahu: Hakkımdaki yolsuzluk soruşturmaları ‘darbe girişimi’

İsrail Başbakanı Netanyahu: Hakkımdaki yolsuzluk soruşturmaları ‘darbe girişimi’

İsrail Başbakanı Netanyahu: Hakkımdaki yolsuzluk soruşturmaları ‘darbe girişimi’
Kasım 21
23:07 2019

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, hakkında başsavcılık tarafından yolsuzluk suçlamasıyla hazırlanan iddianameyi ‘uydurma’ ve ‘siyasi amaçlı’ olarak nitelendirdi.

İsrail Başsavcılığı, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hakkında iddianameyi açıkladı. İddianamede “rüşvet” ve “güveni kötüye kullanmak” da dahil olmak üzere pek çok yolsuzluk suçlaması yer alıyor.

Hakkındaki suçlamaları değerlendiren Netanyahu, İsrail Başsavcısı Avihay Mandelblit tarafından kendisine yöneltilen tüm suçlamaları reddettiğini söyledi.

“Suçlamalar siyasi amaçlı”

Hakkındaki suçlamaları ‘uydurma’ olarak nitelendiren Netanyahu, bunların ‘siyasi amaçlar’ taşığını ifade etti.

İsrail Başbakanı, söz konusu sürecin kendisini devirmeyi amaçladığını söyleyerek, bunun ‘darbe girişimi’ olarak adlandırılması gerektiğini öne sürdü.

“Başbakan aleyhinde darbe girişimi”

Netanyahu, “Burada olan şey, başbakan aleyhinde bir darbe girişimidir” ifadelerini kullandı. Diğer yandan Netanyahu, suçlamalara rağmen görevine devam edeceğini kaydetti.

Mavi-Beyaz Koalisyonu liderleri mart ayında Tel Aviv’de düzenledikleri konferansta Netanyahu’yu 2016 yılında Almanya’dan İsrail’e yapılan 2 milyar dolarlık denizaltı satışında 16 milyon şekeli (4,4 milyon dolar) gizlemekle suçlamıştı.

İsrail polisi dört ayrı soruşturma yürütüyor

İsrail polisi, geçen yıllarda rüşvet aldığı ve yolsuzluğa bulaştığı iddiasıyla Netanyahu hakkında dört ayrı soruşturma başlatmıştı.

Soruşturmaları tamamlayan polis, Almanya’dan denizaltı satın almakla suçlandığı 3000 numaralı dosyada Netanyahu’yu aklarken, diğer üç dosyayı Başbakan hakkında dava açılması önerisiyle başsavcılığa göndermişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER