A3 Haber

Süper Lig’in ilk kadın kulüp başkanı: Berna Gözbaşı

Süper Lig’in ilk kadın kulüp başkanı: Berna Gözbaşı

Süper Lig’in ilk kadın kulüp başkanı: Berna Gözbaşı
Kasım 22
20:36 2019

Kayserispor’da başkan danışmanı ve yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan Berna Gözbaşı, yönetim kurulu kararıyla başkanlığa getirildi. Gözbaşı, Türkiye’de futbolun en üst klasmanı olan Süper Lig’in tarihindeki ilk kadın kulüp başkanı oldu.

A3 Haber Merkezi- Süper Lig ekiplerinden İstikbal Mobilya Kayserispor’da Kulüp Başkanı Hamdi Elcuman istifa etti. İstifanın ardından toplantı yapan yönetim kurulu üyeleri de oy birliği ile Berna Gözbaşı’yı yönetim kurulu başkanı olarak seçti. Bu kararla, Süper Lig’in tarihinde ilk kadın kulüp başkanı Berna Gözbaşı oldu.
30 Kasım Cumartesi günü yapılacak olağanüstü genel kurulu öncesinde başkan danışmanı ve yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan Berna Gözbaşı, başkanlığa adaylığını açıklamıştı. Gözbaşı, ilk etapta 30 Kasım’da yapılacak olan olağanüstü genel kurula kadar başkan olarak görev alacak, sonrasında ise genel kurul üyelerinin oylarını alması durumunda Kayserispor’un başkanı olarak görevine devam edecek.

Kulüpten açıklama yapıldı

Sarı-kırmızılı kulüpten yaptığı açıklama ile Gözbaşı’nın başkanlığını duyurdu. Açıklamada, “Bilindiği üzere Yönetim Kurulu kararımızla 30.11.2019 tarihinde kulübümüz genel kurulu yapılacaktır. Genel kurul öncesinde mevcut yönetim kurulu üyemiz Sayın Berna Gözbaşı, şehrimizin tüm dinamiklerinin ittifakıyla ve desteğiyle başkan adaylığını açıklamıştır. Gelinen noktada halen kulüp başkanlığı görevimizi yöneten Sayın Hamdi Elcuman büyük bir jest yaparak yönetim kurulu başkanlığından istifa etmiş, yönetim kurulumuz oy birliğiyle Sayın Berna Gözbaşı’yı yönetim kurulu başkanı olarak seçmiştir. Kendisine yapılacak genel kurulumuzdaki adaylığında başarılar diliyoruz” denildi.

About Author

Serdar Öztürk

Serdar Öztürk

Related Articles

TÜM HABERLER