A3 Haber

AKP Sözcüsü Çelik’ten ‘Muharrem İnce’ açıklaması: Bu meselede biz yokuz

AKP Sözcüsü Çelik’ten ‘Muharrem İnce’ açıklaması: Bu meselede biz yokuz

AKP Sözcüsü Çelik’ten ‘Muharrem İnce’ açıklaması: Bu meselede biz yokuz
Kasım 25
18:48 2019

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, “Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la görüşen CHP’li” tartışmasıyla ilgili konuşarak, “Bu meselede biz yokuz, cumhurbaşkanımız yok” dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, bir CHP’linin Saray’a giderek Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la görüştüğü iddialarına ilişkin konuştu.

Çelik, “Cumhurbaşkanımızın vaktinin ne kadar kıymetli olduğunu, ne kadar yüksek bir mesaiyle bu vakti doldurduğunu görüyoruz. Dolayısıyla bunun hiçbir tarafında ne Sayın Cumhurbaşkanımız ne de AK Parti yoktur” dedi.

“O siyasetçi CHP Genel Merkezi tarafından üretildiğini söylüyor”

“Bu meselede biz yokuz, cumhurbaşkanımız yok” diyen Ömer Çelik, açıklamasında şunları söyledi:

“O siyasetçi de doğrudan kendisini hedef alan yalan haber ve yalan siyaset zincirinin doğrudan doğruya CHP Genel Merkezi tarafından üretildiğini, oradaki bir grup tarafından üretildiğini söylüyor. Şimdi tabii bunun hiçbir yerinde ne bir Cumhurbaşkanlığı makamı ne Sayın Cumhurbaşkanımız ne de AK Parti yok ama rakiplerini yok etmek üzere ürkütücü bir senaryo, tehlikeli bir senaryo üretenlerin Cumhurbaşkanımızın makamını ve ismini işin içine karıştırarak bir hedefe ulaşmaya çalıştıkları görülüyor.”

“Bu komplo Cumhurbaşkanlığı ve AK Parti tarafından kurulmuştur gibisinden…”

“Cumhurbaşkanımız en güçlü şekilde ‘Gerekirse cumhurbaşkanlığından istifa ederim. Sen iddialarında haklıysan genel başkanlıktan istifa edecek misin?’ diyerek kendi sözünün doğruluğunu, kendi sözünün ahlaki doğruluğunun arkasında duracak en güçlü ifadeyi kurdu. Bunda bile Cumhurbaşkanlığını ileri sürüyorlar. ‘Cumhurbaşkanlığı makamı bu şekilde ileri sürülecek bir makam mıdır?’ diyorlar.

Evet, zaten siyasi ahlak sözünün doğruluğuna güvenmek bu demektir. Biz her türlü şeyden, sözümüzün doğruluğunu ispat etmek için, sahip olduğumuz her makamdan vazgeçebilirsiniz ama ‘siz müddeisiniz. İspat mükellefiyetine sahipsiniz, siz bunu yapabiliyor musunuz?’ demektir bu. Bundan ısrarlı bir şekilde kaçmaya devam ediyorlar. Cumhurbaşkanlığını işin içine katma, şöyle bir kampanya ile devam ediyor. Sürekli olarak bu bir komplo sanki Cumhurbaşkanlığı ve AK Parti tarafından kurulmuştur gibisinden tamamen adrese teslim, parti içi rekabette rakiplerini yok etmeye dönük kirli bir senaryo ile karşı karşıyayız.”

“Partili arkadaşlarına komplo kuran bir grup”

“Eğer sadece biz iktidar olmayı hedefleyen bir siyasi hareket olsak, sivil siyasetin onurunu düşünmesek sadece iktidarımızı korumak için rakiplerimizin ne halde olduğu bizi ilgilendirmez diye düşünsek, sadece iktidar olma kaygısıyla hareket etsek bunlar kendi kendilerini imha eden bir grup, kendi kendilerine kamuoyu önünde küçük düşüren bir grup, kendi partili arkadaşlarına karşı komplo kuran bir grup.

Dolayısıyla bu bizi ne ilgilendirir? Böyle bir rakip var ve bu rakip sürekli olarak kendi kendisini imha ediyor. Kendi partilerini itibarsızlaştırma gibisinden bir siyasi suikasta, siyasi sabotaja sürekli olarak imza atıyorlar.”

Muharrem İnce: CHP bu pisliği çözmeden temiz siyaset diyemez

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER