A3 Haber

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü’nde toprağa verildi

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü’nde toprağa verildi

Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele Günü’nde toprağa verildi
Kasım 25
15:41 2019

Eski eşinin satırlı saldırısı sonucu ağır yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Ayşe Tuba Arslan, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde toprağa verildi. Tabutuna kadınların omuz verdiği Arslan’ın annesi Meral Sondikme, “Azrail her gün geçti, kimse korumadı seni” diyerek, gözyaşı döktü.

Eskişehir’deki bir anaokulunda aşçı olarak çalışan iki çocuk annesi 44 yaşındaki Ayşe Tuba Arslan, altı ay önce boşandığı 24 yıllık eşi Yalçın Özalpay tarafından, 11 Ekim’de, Odunpazarı ilçesindeki Atatürk Bulvarı’nda saldırıya uğradı. Arkasından gelen Özalpay, Ayşe Tuba Arslan’ın başına satırla vurduktan sonra çevredekilerin tepkisi üzerine kaçtı. Polis ekiplerince yakalanan Özalpay, mahkemece tutuklandı.

Satırlı saldırı sonucu ağır yaralanan Ayşe Tuba Arslan ise ambulansla Osmangazi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Ancak 44 gün süren savaşı kaybederek dün yaşamını yitirdi. Arslan için bugün Odunpazarı Vişnelik Mahallesi’ndeki Dursun Sami Ramazanoğlu Cami’nde töreni düzenlendi.

“Hayvan dahi böyle doğranmaz”

Anne Meral Sondikme ile baba Serdar Arslan’ın güçlükle ayakta durduğu törene Eskişehirli kadınlar ile CHP Eskişehir Milletvekilleri Jale Nur Süllü, Utku Çakırözer, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt ve çok sayıda vatandaş katıldı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde kızını toprağa veren anne Meral Sondik, “Hayvan dahi böyle doğranmaz, gitti Tubam. Eceliyle ölmedi kızım. Nereye gittin, her şeyini bıraktın. Azrail her gün geçti, kimse korumadı seni. Satırlarla hayvan doğrar gibi doğradı evladımı. Gittin Tubam, artık geriye gelmeyecek. Katil onu satırla doğradı. Ben artık yaşamam” diyerek, gözyaşı döktü.

Tuba’nın tabutunu kadınlar taşıdı

Ayşe Tuba Arslan’ın tabutunu, kılınan cenaze namazının ardından cenaze aracına kadınlar taşıdı. Arslan, Asri Mezarlığı’nda toprağa verildi. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER