A3 Haber

Ceren Özdemir, ölüm yıl dönümünde mezarı başında anıldı: Başka Cerenlerin canı yanmasın

Ceren Özdemir, ölüm yıl dönümünde mezarı başında anıldı: Başka Cerenlerin canı yanmasın

Ceren Özdemir, ölüm yıl dönümünde mezarı başında anıldı: Başka Cerenlerin canı yanmasın
Aralık 03
15:50 2020

Ordu’da, evinin önünde öldürülen üniversite öğrencisi Ceren Özdemir, ölümünün birinci yılında mezarı başında anıldı. Baba Yılmaz Özdemir, ”Başka Cerenlerin canı yanmasın, bunun için toplum olarak elimizden ne geliyorsa yapalım” dedi.

Ceren Özdemir, ölümünün birinci yıl dönümünde Ordu’nun Ulubey ilçesi Kumanlar Mahallesi’ndeki mezarının başında anıldı. Törene anne Güfer, baba Yılmaz Özdemir’in yanı sıra akrabaları, okul arkadaşları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Mezarına karanfiller bırakılan  Ceren Özdemir’in okul arkadaşları, mezarına ‘Meleğimiz Cerenemize’ yazılı not ve karanfil bıraktı.

Acılarının ilk günkü kadar taze olduğunu ifade eden baba Yılmaz Özdemir, “Ailesi, arkadaşları ve sivil toplum kuruluşları bugün burada. Akşama kadar buradayız, eşimin ve benim acımız hiçbir zaman dinmedi. Başka Cerenlerin canı yanmasın, bunun için de toplum olarak elimizden ne geliyorsa yapmamız gerekiyor. Hepimiz çocuklarımıza sahip çıkalım, iyi çocuklar yetiştirelim, topluma faydalı olsunlar. Böyle caniler yetiştirmeyelim” dedi.

Ne olmuştu?

Ordu’nun Altınordu ilçesine bağlı Zaferi Milli Mahallesi’nde, Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Bölümü üçüncü sınıf öğrencisi balerin Ceren Özdemir, 3 Aralık 2019 akşamı  bale kursundan çıkıp evinin önüne geldiğinde, kendisini takip eden cezaevi firarisi Özgür Arduç tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

Katil zanlısı Özgür Arduç, bir gün sonra, kent merkezinde, esnaf tarafından yakalanıp, polise teslim edildi. Arduç, bindirildiği polis otosunda da iki polis memurunu bıçaklayarak, yaraladı. Tutuklanan zanlı Özgür Arduç, cinayet suçundan yargılandığı Ordu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nce yapılan yargılama sonunda, ‘canavarca hisle kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çaptırıldı. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER