A3 Haber

Irak’ta 13 televizyon ve radyo kanalının ofisi kapatıldı

Irak’ta 13 televizyon ve radyo kanalının ofisi kapatıldı

Irak’ta 13 televizyon ve radyo kanalının ofisi kapatıldı
Kasım 25
08:08 2019

Irak Ulusal İletişim ve Medya Komisyonu, “mesleki çalışma kurallarını ihlal ettikleri” bahanesiyle sekiz uydu kanalı ile beş radyonun ofislerinin kapatılmasına karar verdi.

Irak Ulusal İletişim ve Medya Komisyonu, aralarında Suudi Arabistan merkezli El-Hades, Lübnan merkezli Anb ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nden yayın yapan NRT Televizyonu, Dicle, Eş-Şarkiyye, El-Felluce, Er-Raşid ve “Burası Bağdat” televizyon kanallarının ofislerinin üç ay süreyle kapatılmasına karar verdi.

Komisyon ayrıca, ABD merkezli “El-Hurra Irak” ve “Sava” radyoları ile yerel “Radyo en-Nas”, “Bugün” ve “Nava” radyolarının ofislerinin kapatılmasını kararlaştırdı.

Kapatmaya tepki

Irak’ta Basın Özgürlüğünü Savunma Cemiyeti, komisyonun bu kararını dikta davranışı” diye niteleyerek yapılanlardan endişe duyulduğunu açıkladı.

Cemiyet, açıklamasında söz konusu kararların basın ve iletişimi garanti altına alan anayasa ve kanunlara aykırı olduğu vurgulandı.

Cemiyet Irak Parlamentosu’ndan, Ulusal İletişim ve Medya Komisyonu üyelerinin bu basın kuruluşlarına yönelik keyfi davranışla ilgili sorgulanması çağrısında bulunuldu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER