A3 Haber

Müzeye hırsız girdi: 1 milyar avroluk soygun

Müzeye hırsız girdi: 1 milyar avroluk soygun

Müzeye hırsız girdi: 1 milyar avroluk soygun
Kasım 25
15:49 2019

Almanya Dresden’de, Avrupa’nın en büyük hazine koleksiyonunu içeren Grünes Gewölbe müzesine hırsızlar girdi. Yaklaşık 1 milyar avroya eş değer hazine ve tarihi eser çalındığı açıklandı.

Avrupa’nın en eski ve büyük hazinelerinden birine ev sahipliği yapan Grünes Gewölbe müzesine giren hırsızların, tarihi bölümü hedef aldıklarını açıklayan polis henüz çalınan eserlerle ilgili bilgi vermedi.

Mücevherler hedef alındı

Bild gazetesinin haberine göre, müzenin elektriği hırsızlar girmeden önce çıkarılan bir yangınla sabote edildi. Müzeye elektrik sağlayan şirket elektrik kesintisini doğrularken, kesintinin hırsızlıkla ilişki olup olmadığının henüz değerlendirildiğini açıkladı.

Müzeye küçük bir pencereden giren hırsızlar özellikle mücevherleri hedef aldı ve yaklaşık 1 milyar avroluk (yaklaşık 6 milyar 320 milyon lira) eser çaldı.

​Saksonya Polisi olayı Twitter hesabından duyurdu ve incelemenin sürdüğünü belirtti.

Yaklaşık üç bin eser sergileniyordu

​Müzedeki eserler 1723-1730 yılları arasında Saksonya Elektörü Güçlü August döneminde toplanmıştı. Müzenin en değerli parçalarından olan 41 karatlık bir yeşil pırlanta ise bir süredir New York’taki Metropolitan Sanat Müzesi’nde sergileniyordu.

Müzedeki 10 salonda mücevher ve altın, gümüş, değerli taşlar ve diğer değerli materyallerden yapılmış yaklaşık 3 bin eser sergileniyordu.

İkinci Dünya Savaşı’nda zarar gören bina daha sonra restore edilmişti. 2006 yılında tekrar açılan bina turistlerin uğrak noktası olmuştu.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER