A3 Haber

‘Yediniz yediniz bitirdiniz’ dedi, gözaltına alındı!

‘Yediniz yediniz bitirdiniz’ dedi, gözaltına alındı!

‘Yediniz yediniz bitirdiniz’ dedi, gözaltına alındı!
Kasım 29
23:13 2019

İstanbul Çatalca’da pazarda alışveriş yaparken bir kadına, “Yediniz yediniz bitirdiniz ülkeyi, kuruttunuz, artık millet açlığından ölüyor” dediği için “halkı kin ve nefrete sevk etmek” suçlamasıyla, gece yarısı jandarma ve polisler tarafından gözaltına alınan Dürdane Özselgin, yurtdışı yasağı ile serbest bırakıldı.

İstanbul Çatalca’da pazar alışverişi yaptığı sırada çıkan tartışmada Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP’yi eleştirdiği iddia edilen 63 yaşındaki Dürdane Özselgin kendisini şikayet eden kişinin ihbarı üzerine, misafirliğe gittiği arkadaşının evinde jandarma tarafından gözaltına alındı. Yurt dışı yasağı ile serbest bırakılan Özselgin, “Hem polis, hem jandarma 25-30 kişi beni konvoy halinde gelip aldılar” dedi.

Dürdane Özselgin, yaşadığı tartışmayı ANKA’ya şöyle anlattı: “Tartışma çıktı pahalılık üzerine, pazarda. Sonra AKP ile görevli bayan işin içine karıştı. O da savunmaya kalktı AKP’yi. Ben de dedim, ‘Yediniz yediniz bitirdiniz ülkeyi, kuruttunuz, artık millet açlığından ölüyor’ dedim. O da bana hakaretler, küfürler yağdırdı. Ben ‘hiç küfür etme’ dedim. ‘Boşu boşuna küfür etme, ülkenin çivisini çıkardınız yıllardır, sömürdünüz, bitti, ülke elden gitti’ dedim. ‘Ben kendim için değil, ülkem için üzülüyorum’ dedim. ‘Bir sürü çocuk sersefil, öldürülüyor, aç kalıyorlar’ dedim. ‘Kim aç?’ dedi. ‘Yav görmüyor musun çevreni’ dedim. ‘Görmüyor musun Herkes aç’ dedim. ‘Ülkenin çivisini çıkardınız, bitirdiniz, kuruttunuz ülkeyi’ dedim. O da işte bana küfür etti, hakaret etti. Ben de gittim yani. Giderken iki tane bayan ordan çıkıp dediler ki, ‘Abla sen şaşırdın mı buna uyuyorsun. Bunlarla başa çıkılmaz. AKP’nin insanları sonuçta dediler. Sonra benim arkamdan ‘Ben senin anandan emdiğin sütü burnundan getireceğim’ dedi. Çok iğrenç küfürler etti.”

“Konvoy halinde gelip beni aldılar”

Daha sonra arkadaşının evine gittiğini söyleyen Özselgin, “Orada komuşlar da gelmişlerdi hoşgeldine bana. Otururken saat 11’e doğru hem polis, hem jandarma 25-30 kişi beni konvoy halinde gelip aldılar” ifadelerini kullandı.

O sırada polislere, “Benim ilaçlarım var arabada. Ben şeker hastasıyım, apar topar götüremezsiniz beni” dediğini belirten Özselgin, “Çocuğuma haber vereyim dedim. Dinlemediler. Daha sonra ilaçlarını alırız dediler” bilgilerini verdi.

Özselgin, yaşananları şöyle anlattı: “Sonra götürdüler beni. Tecrit odasına koydular. Sabaha kadar buz gibi odada maalesef beklemek zorunda kaldım. Üşüdüm diyorum. Beni ya bu odadan çıkarın ya da burayı ısıtın diyorum, dinlemediler. Sabaha kadar orada kaldım.”

“Zorla belge imzalattılar”

Çatalca’da “AKP’yi eleştirdiği” iddiasıyla tartıştığı kadının, kendisini suçlu beyan ettiği belgeyi “İmzalamak istemiyorum” dediği halde zorla imzalatıldığını söyleyen Dürdane Özselgin, avukat talebinin de reddedildiğini, tecrit odasında bekletildiğini anlattı.

Karakolda  “İmzalamak istemiyorum” dediği halde kendisine zorla dosya imzalatıldığını belirten Özselgin, “‘Şunu bunu’ söyledi diye beyan etmiş bayan. Ben dedim onları söylemedim, imzalamak istemiyorum. İmzalamak zorundasın dediler, bir sürü polisler, komiserler… Maalesef onu da imzalattılar bana. İmzalamak zorunda kaldım” şeklinde konuştu.

Avukat talebini polislere ilettiğini söyleyen Özselgin, “Avukat talep edemezsin, en az 5 yıl hüküm giymen lazım dediler. Avukat falan da talep edemedim. Sabaha kadar buz gibi tecrit odasında kaldım” dedi.

Şeker hastası olduğun halde ilaçlarını alamadığını belirten Özselgin, “İlaçlarımı sabah çocuklarım getirdi. Akşam alacağım ilacımı alamadım maalesef” ifadelerini kullandı.

Barış Yarkadaş duyurmuştu

Dürdane Özselgin’in gözaltına alınmasını gazeteci Barış Yarkadaş, sosyal medya hesabından duyurmuş ve 63 yaşındaki kadının semt pazarında AKP’yi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı eleştirdiği için gözaltına alındığını ifade etmişti.

Valilik ‘başörtüsüne saldırdığı’nı öne sürdü

İstanbul Valiliği ise olayla ilgili yaptığı açıklamada Dürdane Özselgin’in, bir kadına hakarette bulunarak başörtüsüne saldırdığını, bu yüzden gözaltına alındığını öne sürdü.

Valilikten yapılan açıklamada “Çatalca ilçemizde 28.11.2019 tarihinde gözaltına alınan D.Ö. adlı şahsın bazı basın yayın organlarında yer alan ‘Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdiği için gözaltına alındı’ haber ve iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Çatalca ilçemizde 28.11.2019 Perşembe günü Cumhuriyet Meydanı’nda N.Y. adlı şahsa hakaretlerde bulunan ve başörtüsüne yönelik saldırı gerçekleştiren D.Ö. isimli şahıs, aynı gün saat 22.00 sıralarında gözaltına alınmıştır. Şüphelinin gözaltına alınması ve yargı mercilerine sevki ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama ve hakaret’ suçları olup, çıkarıldığı mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır” denildi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER