A3 Haber

10 ilde sağanak yağış, altı ilde yoğun kar uyarısı

10 ilde sağanak yağış, altı ilde yoğun kar uyarısı

10 ilde sağanak yağış, altı ilde yoğun kar uyarısı
Kasım 30
23:55 2019

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 1 Aralık 2019 Pazar günü için uyarılarda bulundu. İstanbul, Kocaeli, Bursa, Osmaniye, Kahramanmaraş, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu’nun kıyı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak, Erzincan, Erzurum, Tunceli, Bingöl, Bitlis ve Muş çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yoğun kar yağışı bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü pazar (1 Aralık 2019) günü hava ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu olacak. Hava sıcaklığı, kuzeybatı kesimlerde 4-8 derece azalacak, diğer bölgelerde mevsim normalleri civarında seyredecek.

Sel, yıldırım ve su baskınlarına dikkat

İstanbul, Kocaeli, Bursa, Osmaniye, Kahramanmaraş, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Kastamonu’nun kıyı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak, Erzincan, Erzurum, Tunceli, Bingöl, Bitlis ve Muş çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yoğun kar yağışı tahmin ediliyor.

Meteoroloji’den yapılan uyarıda, meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER