A3 Haber

Bursa ŞÖNİM müdürü, çalışanlarına cinsel istismardan dolayı açığa alındı

Bursa ŞÖNİM müdürü, çalışanlarına cinsel istismardan dolayı açığa alındı

Bursa ŞÖNİM müdürü, çalışanlarına cinsel istismardan dolayı açığa alındı
Kasım 30
00:59 2019

Bursa Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi’nde (ŞÖNİM) çalışan 11 kadın, kurum müdürü tarafından cinsel istismara uğradıklarını belirtip suç duyurusunda bulundu. Şikayetler üzerine müdür açığa alındı.

Bursa ŞÖNİM’de çalışan 11 kadın, kurum müdürü Tayfun Erol hakkında, kendilerine sistematik olarak cinsel istismar uyguladığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Şikayetler üzerine, tüm çalışanları kadın olan ŞÖNİM müdürü Erol açığa alındı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da olayla ilgili müfettiş görevlendirdi.

BursaMuhalif.com’da yer alan habere göre kadınlar, aylarca yaşadıkları cinsel istismarın ardından yaşadıklarını sorunu birbirlerine anlatınca, yaşananların boyutu açığa çıktı ve suç duyurusunda bulunmaya karar verdiler. İfadelerde, kadınların güvenliği için başvurduğu kurumun müdürünün çalışanlara uzun süredir sözlü ve fiziksel cinsel istismarda bulunduğu aktarıldı.

11 kadın çalışanın savcılığa verdiği ifadelerle olayın açığa çıkması sonucunda ŞÖNİM müdürü açığa alındı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olayla ilgili müfettiş atadı.

Bakanlık 2012’de kurmuştu

ŞÖNİM’ler 2012 yılından itibaren, şiddete maruz kalan kadın ve çocuklara, sığınak, psiko-sosyal, hukuk, sağlık, istihdam ve eğitim destekleri verilmesi amacıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı kurumlar olarak kurulmuştu.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER