A3 Haber

Çeşme’de vahim iddia: Sakız ağacı dikmek için ardıçları söktüler

Çeşme’de vahim iddia: Sakız ağacı dikmek için ardıçları söktüler

Çeşme’de vahim iddia: Sakız ağacı dikmek için ardıçları söktüler
Kasım 30
14:00 2019

Çeşme Altınkum ve Ovacık’ta yüzlerce ardıç ağacının sağlıksız denilerek yerlerinden sökülmeleri çevrecileri isyan ettirdi.

Çeşme Altınkum ve Ovacık bölgesinde ardıç ağaçlarının, sakız ağacı dikimi için buldozerle yerinden söküldüğü iddia edildi.

Sit alanında koruma altında olan ve sadece ardıç kuşunun yardımıyla yetişmesi nedeniyle ardıç adını alan ağaçların yüzlercesinin söküldüğü, bir adet buldozerle ağaç katliamının devam ettiği belirtildi.

Olay yerine giderek ağaç söküm işlemine tepki gösteren bir grup çevrecinin boldozer operatörünün ‘Patronum’ diyerek telefonla bağlandığı bir kişiyle konuyla alakalı görüşme yaptığı sosyal medyada yer aldı. Çevreciler Çevre ve Orman Bakanlığı yetkili bir kadın ile görüşme yaptıklarını ve “Endişelenmeyin, sağlıksız olanları söküp sakız ağacı dikim projesini gerçekleştiriyoruz” yanıtını aldığı ifade edildi.

Çevreciler ise sosyal medyadan şu açıklamayı yaptı: “Burada sadece bir dozer operatörü var. Ağaçlar isaretli değil. Kim, nasıl karar veriyor hangi ağaçların sağlıksız olduğuna? Görebildiğimiz kadarıyla birkaç ardıç bırakıp tüm araziyi talan etmişler. Burada ardıçların farklı türleri olduğu göz ardı edilip ‘bodur ardıç’ türündekilerin tümü (katran ardıcı, maki görünümlü, alçak boylu) sağlıksız addedilip sökülmüş. Birkaç tane yüksek ardıç bırakılmış. Dozer operatörü arkadaş ayrıca ziraat mühendisi mi? Türler arası ayrımı, sağlıksız, verimli ayrımını yapabilecek bilgi, eğitim, yetkisi var mı? Bu katliamla birlikte şu an görebildiğimiz keklikler, tilkiler vs evsiz kalmış durumda. Sakız ağaçları büyüyene kadar TOKİ yapip mi oturtacaklar bu evsiz kalan hayvanları? Neden halk için yapıldığı söylenen bir projenin bilgisi halkla ön safhada paylaşılmaz? Yüzlercesi gitti ama ardıç katliamı devam ediyor. Yetkililerden açıklama, cevap bekliyoruz. Lütfen siz de peşine düşün.” (ANKA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER