A3 Haber

Marmaris’te deniz keyfi, Van’da kar yağışı

Marmaris’te deniz keyfi, Van’da kar yağışı

Marmaris’te deniz keyfi, Van’da kar yağışı
Aralık 09
10:45 2019

Van’da kar yağışı etkili oldu. 33 yerleşim yerine ulaşım kapanırken, sis nedeniyle görüş mesafesi on metreye kadar düştü. Türkiye’nin birçok kenti soğuk kış koşulları ve karla mücadele ederken, Muğla Marmaris’te turistler denizde kulaç attı.

Van merkezde sabah saatlerinden itibaren etkili kar yağışı gerçekleşti. Kar yağışı ile birlikte Van-Gürpınar karayolu üzerinde bulunan 2 bin 225 rakımlı Kurubaş Geçidi’nde sürücüler zor anlar yaşadı.

Kar yağışı nedeniyle Van genelinde 14 mahalle ve 19 mezra yolu ulaşıma kapanırken, Kurubaş Geçidi’nde kar kalınlığı 5 santimetreyi buldu. Etkili olan sis de görüş mesafesini on metreye kadar düşürdü. Meterolojiden yapılan açıklamaya göre kar yağışının gün boyu etkili olması bekleniyor.

Marmaris’te deniz keyfi

Yurtta soğuk hava etkisini gösterirken, Muğla Marmaris’te yazdan kalma günler devam ediyor. Kimi vatandaşlar, meraklı bakışlar altında Siteler Mahallesi’ndeki sahilde denize girerken, kimileri sahil yolunda yürüyüş yaptı. Bazıları da eşsiz deniz manzarası eşliğinde güneşin keyfini çıkardı.

Caddelere konumlandırılmış elektronik termometrelerin 24 dereceyi gösterdiği ilçe merkezinde, deniz suyu sıcaklığı 13 derece olarak ölçüldü. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER