A3 Haber

Erdoğan, Dünya İnsan Hakları Günü’nde konuştu: Tek rehberimiz Hz. Muhammed

Erdoğan, Dünya İnsan Hakları Günü’nde konuştu: Tek rehberimiz Hz. Muhammed

Erdoğan, Dünya İnsan Hakları Günü’nde konuştu: Tek rehberimiz Hz. Muhammed
Aralık 10
15:59 2019

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla Bilkent Üniversitesi’nde katıldığı etkinlikte, “Tek rehberimiz sevgili peygamberimiz Hz. Muhammed” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilkent Üniversitesinde Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla gerçekleştirilen “Her İnsan Bir Dünya” temalı programa katıldı.

Türkiye’yi insan hakları konusunda eleştirenlerin tarihinde her türlü lekenin mevcut olduğunu savunan Erdoğan, “Geçmişte ve bugünde böyle br ayıbımız yoktur. Dünyanın neresinde bir mazlum mağdur olsa Suriye’den Mısır’a yanında olduk” dedi.

Gazeteci Deniz Bayramoğlu’nun sunduğu programda, öğrencilerden gelen soruları yanıtlayan Erdoğan’a geçmişte ve bugünde beğendiği liderler soruldu. Erdoğan şunları söyledi: “Her şeyden önce bizim için rehber diye baktığımızda geçmişten bugüne dediğimizde tek, tek rehberimiz sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa’dır. Adaletiyle önce çıkan 40’ncı Müslüman Hz. Ömer, Osmanlı Selçuklu’da önemli liderler var. Cumhuriyetin kuruluşunda Gazi var.”

“Bazı liderlerin gizli ajandaları var”

Bazı liderlerin gizli ajandaları olduğunu vurgulayan Erdoğan şöyle devam etti: “Avrupa’da, ciddi manada lider krizi var. ‘Şu örnektir’ diyebilecek cesareti bulamıyorum. Ancak, başbakanlığımın ilk döneminde beğendiğim lider Almanya’nın eski şansölyesi Schröder’di. Sosyal demokrat bir lider olarak attığı adımları Şansölye Merkel kullanmıştır.”

“Trump’u ve Putin’i beğeniyorum”

Berlusconi, Trump ve Putin hakkında düşüncelerini de açıklayan Erdoğan şunları söyledi:

  • Aynı şekilde bu dönemlere baktığımızda hakikaten iş birliği yapma gücü itibari ile İtalya’da Berlusconi…
  • Afrika’da işbirliği yapabileceğimiz liderler var ancak Avrupa hala bunun farkında değil.
  • Son dönemde de seversiniz sevmezsiniz Sayın Trump çok önemli biri. Gizli ajandası yok, saklısı gizlisi bu noktada yok. Bana karşı da çok açık söyler ben de kendisine karşı çok açık söylerim.
  • Bir diğer isim de Putin’dir. Onunla da ikili görüşmelerimizde herhangi bir gizli ajandalarımız yok. Bölgede de barışı birlikte sağlayacağız, inşallah.

Erdoğan KYK sorusunu da yanıtladı

Öğrencilerin KYK borçları konusundaki sorularını da yanıtlayan Erdoğan şöyle dedi: “Bu şu anda gündemimizde, değerlendirmesini bütçeden sonra masaya yatıracağız. Öğrencilerimizin lehine olacak adımı atacağız. Burada özellikle kredi konusundaki derdimiz bursu her müracaat eden alıyor. Kredi olayı farklı. Borçlu olanların tamamıyla bu borçların silinmesi beklentisi olacaktır. O zaman kredi ya kalkacaktır burs verme noktasına gidilecektir. Değerlendirmesini yapıp o adımları atacağız.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER