A3 Haber

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan: Trump da, Obama da Ağrılı, herkes Ağrılıdır

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan: Trump da, Obama da Ağrılı, herkes Ağrılıdır

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan: Trump da, Obama da Ağrılı, herkes Ağrılıdır
Aralık 12
12:51 2019

11 Aralık Uluslararası Dağ Günü nedeniyle düzenlenen Ağrı Dağı Paneli’nde konuşan Belediye Başkanı Savcı Sayan, “Herkes Ağrılıdır. Çünkü dünyadaki bütün canlılar Nuh’un Gemisi ile kurtulanların soyundandır. Dolayısıyla Trump da, Obama da Ağrılıdır” dedi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu’nun düzenlediği Ağrı Dağı Paneli, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinde yapıldı.

İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Faruk Kaya, Ağrı Dağı’nın Birleşmiş Milletlerin 11 Aralık gününü Dünya Dağ Günü ilan etmesinin ardından Ağrı Dağı’nın Milli Park olarak ilan edildiğini hatırlattı. Dağların insan hayatında önemli bir konumda olduğunu dile getiren Kaya, üniversite olarak yaptıkları çalışmalarla Ağrı Dağı’na dikkatleri çekmek, Ağrı Dağı’nı gündeme getirmek ve Ağrı Dağı ile ilgili farkındalık oluşturmak istediklerini belirtti.

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan da, Ağrı Dağı’nın kutsal kitaplara konu olmuş bir dağ olduğunu, ancak Ağrı’nın Ağrı Dağı’ndan yeterince faydalanamadığını dile getirdi.

Sayan şunları söyledi:

Eğer biz dünyanın tanıdığı bu dağdan faydalanıp, dikkatleri bu dağa çekebilirsek, dağcılık konusunda Ağrı’yı bir merkez haline getirebilirsek, inanıyorum ki Ağrı dünyada parlayan bir yıldız olacak. İçişleri Bakanımızdan söz aldık. İnşallah ilk defa bu yıl, Ağrı Dağı eteğinde bir festival düzenleyeceğiz. İnşallah büyük bir coşku ile festivalimiz gerçekleşecek. Bilim insanlarını, dağcılıkla uğraşan kardeşlerimizi mutlaka buraya çekmeliyiz. Ağrı’yı tanıtmalıyız. Ağrı kadim bir kenttir. İnsanlığın doğuş yeridir. Herkes Ağrılıdır. Çünkü dünyadaki bütün canlılar Nuh’un Gemisi ile kurtulanların soyundandır. Dolayısıyla (ABD Başkanı Donald) Trump da, (Eski ABD Başkanı Barack) Obama da Ağrılıdır.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER