A3 Haber

Tarikatçılar fotoğraflı mezarlara saldırdı

Tarikatçılar fotoğraflı mezarlara saldırdı

Tarikatçılar fotoğraflı mezarlara saldırdı
Aralık 14
09:01 2019

Mersin’de tarikat mensupları fotoğraflı mezar taşlarına saldırdı, saldırganlardan beşi gözaltına alındı.

Mersin’de bir grup saldırgan, “hoşgörü mezarlığı” olarak adlandırılan mezarlıktaki mermer fotoğrafları, taşla kırarak zarar verdi.

DHA’nın haberine göre olay, Toros ilçesine bağlı Şehir Mezarlığı’nda meydana geldi. İddiaya göre, önceki gün beş kişi mezarlığa gelerek, ellerindeki taşlarla mezarlara zarar vermeye başladı. Durumu fark eden mezarlık görevlileri müdahale edince şüpheliler olay yerinden kaçtı. Görevlilerin ihbarı üzerine polis ekipleri, çok yönlü soruşturma başlatarak şüphelilerin kimliğini saptadı. Mezarlara saldırıyı gerçekleştirdiği tespit edilen M.Ü., Z.Ü., B.K., H.K. ve Z.E. gözaltına alındı. Emniyetteki ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edilen şüpheliler, adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

“Tarikatçılar saldırdı”

Mersin İmece Haber’in aktardığına göre de Akbelen Şehir Mezarlığı’na tarikat mensuplarınca yapılan saldırı sonrası, mezar sahiplerinin yakınları suç duyurusunda bulundu.

Mezarlıklar Müdürü Ercan Karteper, “Şikayetçiyiz, gereken cezayı almalarını istiyoruz. Bu olayın da takipçisi olacağız” dedi.

“Kendi deyimlerince ‘günah’ olduğu için saldırmışlar”

Merhum Cansı Akbıyık’ın babası Bekir Akbıyık şunları söyledi: “Önceki gün ikindi saatlerinde Akbelen Şehir Mezarlığı 68’inci adada bulunan kızıma ait mezarlığın bakımı için giden arkadaş beni aradı. Mezarlığın üzerinde bulunan fotoğrafın kırıldığını ve mezar taşının tahrip edildiğini söyledi. Çok öfkelendim. Kim niye yapabilir ki diye böyle bir şey, derken çok sayıda mezarda aynı durumun olduğunu öğrendim. Bir gurup mezar taşlarında fotoğraf olmasının kendi deyimlerince ‘günah’ olduğu maksadıyla onca mezarlığa zarar verdikleri bilgisini aldım. Bu nasıl bir zihniyettir. Bu çirkin, yobaz saldırıyı şiddetle kınıyorum. Akıl tutulmasıdır bu olay. Mezarlıklardan ne istiyorsunuz. Adli makamların bu suçu işleyenlere gereken cezayı vereceğine inanıyorum.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER