A3 Haber

Tutuklanan Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’un ifadesi ortaya çıktı

Tutuklanan Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’un ifadesi ortaya çıktı

Tutuklanan Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’un ifadesi ortaya çıktı
Aralık 17
14:42 2019

İzmir’de Fethullah Gülen cemaati yöneticileriyle irtibatlı olduğu suçlamasıyla dün gece tutuklanıp Buca Kırıklar F tipi cezaevine konulan CHP’li Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’un ifadesi ortaya çıktı.

İzmir’de, Fethullah Gülen cemaatinin üst düzey yöneticileriyle telefonda irtibat kurduğu iddiasıyla tutuklanıp Buca Kırıklar F Tipi Cezaevi’ne konulan Urla Belediye Başkanı CHP’li Burak Oğuz’un, nöbetçi mahkemede verdiği ifadesi ortaya çıktı.

Suçlamaları reddetti

Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Oğuz’a, öncelikle yaptığı telefon görüşmeleri soruldu.

Cemaatin mahrem imamlarıyla telefon bağlantısı kurduğu suçlamasına karşılık Oğuz’un, “Belediye başkanlığı görevinden önce mali müşavir olarak görev yapmaktaydım. Görevim nedeniyle telefonumda yaklaşık 9 bin kişi kayıtlıdır. Mahrem imam olduğu iddia edilen kişilerle mali müşavirlik işim nedeniyle görüşmüş olabilirim ama hatırlamıyorum. Telefonumda bu kadar fazla kişinin kayıtlı olması ise tamamen işim gereğidir. Kiminle hangi tarihte konuştuğumu hatırlamıyorum” dediği öğrenildi.

Oğuz’a, yurt dışı gezileri de soruldu. Özellikle Güney Afrika’ya yapılan gezinin sorulduğu Oğuz, “Güney Afrika gezisine İzmirli başkanlar katıldı. Ben özellikle gitmedim” dedi.

Ayrıca cemaatin en çok okulunun bulunduğu Rusya’ya bağlı Başkurdistan Özerk Bölgesi’ne yaptığı gezi de Oğuz’a soruldu. Oğuz, ziyaretin Uluslararası İş Birliği Forumu’na katılmak için gerçekleştirdiğini ve herhangi bir örgüte ait okula ziyarette bulunmadığını söylediği öğrenildi.

Babasının, Kılıçdaroğlu’na “Oğlum FETÖ’cüdür” dediği iddiası da soruldu

Başkan Oğuz’un babasının, 31 Mart yerel seçimlerinden önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu telefonla arayarak, “Benim oğlum FETÖ’cüdür, onu aday gösterirseniz sizin için sıkıntı olur” dediği şeklindeki iddialar üzerine Oğuz’a, “Babanla görüşüyor musun” diye soruldu. Oğuz’un, “1991 yılında kardeşimi kaybettim. O dönemde babamla annemin arası açılınca aramıza küslük girdi. Ardından sorunu giderdik ve barıştık. Bunun dışında başka bir sebepten dolayı görüşmeme durumu söz konusu değil” diye konuştu.

Oğuz’un avukatı: “Bize göre suç unsuru oluşmamıştır”

Öte yandan, Oğuz’un Avukatı Umut Köroğlu, karara yedi gün içinde itiraz edeceklerini belirterek, “Bize göre silahlı terör örgütüne üye olmak suçunun unsurları oluşmamıştır. Yargıtay’ın verdiği kararlar bellidir. Bu kararlara göre, suç unsurunun oluşması için Pensilvanya ziyareti, örgüte ait bankaya para yatırma, örgütün medya kuruluşlarına üye olmak, ByLock kullanmak, sosyal medyada örgütü övücü paylaşımlar yapmak. Müvekkilimizde bunların hiçbiri yok. 17-25 Aralık öncesi yapılan görüşmeler veya bu görüşmelerin kiminle yapıldığı hatırlanmayabilir. Bu bir suç unsuru değildir. Şu anda bir bilgi kirliliği var. Bize soruşturma açısından bazı sorular soruldu. Bunlar da soruşturma aşamasında sorulması gereken sorular. Bu sorular sorulduğu için müvekkilim suçlu olarak kabul edilemez. Yedi gün içinde tutukluluk kararına itiraz edeceğiz” dedi.

Baba Ahmet Oğuz: Kılıçdaroğlu’yla görüşmedim, oğlumun “FETÖ”cü olacağına inanmıyorum

Burak Oğuz’un tutuklanmasının ardından gözler Urla’da yaşayan Baba Ahmet Oğuz’a çevrildi.

Ege’de Son Söz’e açıklamalarda bulunan baba Ahmet Oğuz, “Kesinlikle Kemal Kılıçdaroğlu ile hiç görüşmedim. Ben Ankara’ya da gitmedim. Hastalık olmadığı sürece İzmir’e bile gitmiyorum. Şehir hayatı beni boğuyor. Kendi başına yaşayan ve Urla’dan ayrılmayan bir insanım. Oğlumun tutuklanması konusunda diyecek bir şey bulamıyorum. Herkesi tutukluyorlar ve haklarında bir sürü şey konuşuyorlar. Benim oğlumun “FETÖ”cü olması imkansız. Ben onun “FETÖ”cü olduğuna inanmıyorum. Birileri “mahkemede her şeyi anlatmış, açıklama yapmış” diyorlar. Benim oğlum bu yapılarla bağlantı kuracak ve adliyelerde onları anlatacak kadar geri zekalı değildir. Birilerinin ayağına bastığı için bu şekilde yapıyorlar. Göreve başladığı günden itibaren çalışıyor” dedi.

Baba Oğuz, bir dönem Başkan Oğuz ile irtibatını kestiğini söylerken,İstanbul’daki yaşamına ilişkin ayrıntılı bilgiye sahip olmadığını söyledi. Oğuz, “Benim oğlum seçimlerde adaylığı açıklanmadan önce görüşmediğim annesinden yanaydı. Sonra benim yanıma geldi. Kendisi annesiyle görüşebilir. Bu beni ilgilendirmez. Benimle hiç bağlantısı yoktu. Adaylık açıklandı ve yanıma geldi. Ben de zaten onun hem açıklamasına, hem de mitinglerine katıldım. Daha sonra da tebrik ettim. Sonra da belediyeye uğramadım. Ben babayım. O benim yanıma gelmelidir. Zaten evlat olarak da beni ziyaretlere geliyor” ifadelerini kullandı.

Baba Oğuz, oğlunun kısa süre içinde çıkacağına inancının tam olduğunu sözlerine ekledi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER