A3 Haber

Müze bahçesindeki kazlar, bir çocuğu ısırınca, sürgün edildi

Müze bahçesindeki kazlar, bir çocuğu ısırınca, sürgün edildi

Müze bahçesindeki kazlar, bir çocuğu ısırınca, sürgün edildi
Aralık 19
12:34 2019

Antalya Müzesi’nin bahçesinde beslenen kazlardan biri, ziyarete gelen bir çocuğu kovalayıp, ısırdı. Ailenin şikayeti üzerine yedi kaz, Perge Antik Kenti yanındaki özel alana sürgüne gönderildi.

Antalya Müze yönetimi, yabancılara verdiği sesli tepkiyi de dikkate alarak, güvenlik ve doğal görsellik adına bahçede yedi kaz beslemeye başladı. Ancak kazlardan biri, müzeyi gezen bir ziyaretçinin çocuğunu önce kovaladı, ardından kalçası ve bacağından ısırdı.

Olayın ardından çocuğun ailesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na şikayette bulundu. Bakanlığın uyarısı üzerine envantere kayıtlı kazlar, müze yönetimi tarafından kent merkezine 20 kilometre uzaklıktaki Aksu ilçesi Perge Antik Kenti yanındaki bir araziye yapılan kümese sürgüne gönderildi.

Etrafı çevrili beş dönümlük arazide kalacaklar

Özel bir araçla taşınan kazlar, burada etrafı tel çitle çevrili, antik kent sınırlarındaki beş dönümlük araziye bırakıldı. Sürgün kazlar, burada tavuk, ördek, horoz ve yabani hindilerle birlikte yaşıyor. Perge Antik Kenti’nin giriş kapısının sol tarafındaki alanın iki kapısına da ‘girilmez’ levhası asıldı. Gündüz diğer hayvanlarla bu yeşil alanda serbestçe dolaşan kazlar, geceleri ise kümeslere alınıyor. Antik kenti ziyarete gelenler tel örgülerin ardından kaz ve diğer hayvanları izleyebiliyor. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER