A3 Haber

Tuncay Özkan’dan AKP’li vekillere: O simitler senin için ye, doy

Tuncay Özkan’dan AKP’li vekillere: O simitler senin için ye, doy

Aralık 19
14:57 2019

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada AKP’ye yüklendi. Özkan, “Demokrasi, Simitçi için çalışan devlet değildir. Simitçi için bütçe değildir. Halk içindir halk” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, 2020 Bütçe Görüşmeleri sırasında TBMM Genel Kurulu’nda konuştu. Özkan hükümete sert sözlerle yüklenirken, “Demokrasi dedikleri şey nedir biliyor musunuz? Simitçi için çalışan devlet değildir. Simitçi için bütçe değildir. Halk içindir halk. İntiharlar için ne diyorsunuz” dedi.

Özkan, “Yatın kalkın Ecevit’e dua edin. Yatın kalkın sosyal demokrat iktidar ortaklıklarına dua edin. Yolsuzlukla mücadele ettiler, Avrupa birliğine götürdüler, Orta doğu bataklığına götürmediler. Marmaray dahil olmak üzere o projeleri gerçekleştirdiler. Bakanlar kurulu kararlarında çıkarttır gösteririm. Bravo kardeşim çok doğru bir konuşma yaptın Ecevit hakkını teslim ettin aferim. Bu kadar. Bakanlar kurulu kararına baksana. Bırak Allah’ını seversen. Demokrasi dedikleri şey nedir biliyor musunuz? Simitçi için çalışan devlet değildir. Simitçi için bütçe değildir. Halk içindir halk. İntiharlar için ne diyorsunuz” diye konuştu.

“Bütün simitleri sen ye,o simitler senin için hepsini ye doy”

Özkan konuşması esnasında araya giren AKP’lilere cevap verirken, “Çok şükür geldin ben de neredeydin diyorum. Azıcık konuşta biraz daha seçim yeri kazanalım. İstanbul’u hediye ettin sağ olasın var ol hoş geldin. YSK’daki gibi değil ama burası. Bu bütçe çürük bir bütçe. Bütün simitleri sen ye. O simitler senin için hepsini ye doy. Ama çürük yediklerini sonra nasıl hazmedersin karışmam Bu bütçe çürük bir bütçe. Borçla ayakta tutacaksınız demokrasinin çürüyen temelleri açısından” dedi.

“Faiz lobisine gideceksiniz”

Özkan konuşmasını sürdürürken araya giren AKP’li vekiller “Ne kadar borç var?” çıkışında bulundu, Tuncay Özkan,”Vereyim mi rakamları. Sen yaptın bütçeyi ne kadar borç olduğunu bilmiyor musun? Saray yaptı sen onaylayacaksın işte. Bu bütçe ile getirdiğiniz rakamların tamamı çökecek. Hiç birisinin ayakta kalması mümkün değil. Borçlanma limitlerini aşacaksınız, faiz lobisine gideceksiniz. Faiz lobisi sizi çok zor durumlarda bırakacak. Ama demokrasi bizim hepimiz bu demokratik çatının altında bulunuyoruz. Sorunumuz şu bu çürüğü nasıl temizleyeceğiz? Bu çürüğü temizlemenin bir tek yolu var arkadaşlar. Halktan yana bütçe yapacaksınız. Hepiniz kamudan geldiniz, kendi özel sektörde işleriniz vardır bütün buralardan geldikten sonra halkı unutmanızı anlamıyorum. Halka düşmanlık etmek neden? Bu halk sizi neden bu kadar çok kızdırıyor. Bu halktan neden bu kadar çok korkuyorsunuz ve kaçıyorsunuz” diye konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER