A3 Haber

Sur Belediyesi’ne de kayyum atandı: Kayyum atanan HDP’li belediye sayısı 32’ye yükseldi

Sur Belediyesi’ne de kayyum atandı: Kayyum atanan HDP’li belediye sayısı 32’ye yükseldi

Sur Belediyesi’ne de kayyum atandı: Kayyum atanan HDP’li belediye sayısı 32’ye yükseldi
Aralık 21
08:53 2019

AKP, Diyarbakır’ın Sur Belediyesi’ne kayyum atadı. Seçilmiş belediye başkanı Filiz Buluttekin’in dün gözaltına alınmasının ardından, yerine Sur Kaymakamı Abdullah Çiftçi kayyum olarak atandı. Kayyum atanan HDP’li belediye sayısı 32’ye yükseldi.

Diyarbakır’ın Sur ilçeisnde dün gözaltına alınan Belediye Başkanı HDP’li Filiz Buluttekin’in yerine ilçe kaymakamı Abdullah Çiftçi görevlendirildi.

Sur Belediye Başkanı Filiz Buluttekin ile iki belediye meclis üyesi, dün Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki sorgusu sürerken, Diyarbakır Valiliğinden konuya ilişkin açıklama yapıldı.

Sur Kaymakamı Abdullah Çiftçi’nin Feyme Filiz Buluttekin’in yerine görevlendirildiği belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

“Sur Belediye Başkanı Feyme Filiz Buluttekin hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olmak’ suçundan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının 2019/17902 sayılı soruşturmasının derdest olduğu, bu dosya kapsamında gözaltına alındığı ve gözaltı sürecinin devam ettiği anlaşılmıştır. Sur Belediye Başkanı Feyme Filiz Buluttekin, hakkında devam eden adli işlem süreci ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının 2019/17902 sayılı soruşturma dosyası kapsamında gözaltına alınmış olması göz önünde bulundurularak Anayasanın 127’nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 47’nci maddelerine istinaden Bakanlığımızın 20.12.2019 tarihli onayı ile geçici bir tedbir olarak görevinden uzaklaştırılmış; Belediye Kanunu’nun 45’inci maddesi uyarınca yine aynı kanunun 46’ncı maddesi kapsamında Sur Kaymakamı Abdullah Çiftçi, Sur Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir.”

65 belediyeden 32’sine kayyum 
HDP 31 Mart yerel seçimlerinde üç büyükşehir, beş il, 45 ilçe ve 12 belde olmak üzere toplam 65 belediye kazanmıştı.
Son kayyum atamalarıyla partinin üç büyükşehir, 26 ilçe ve üç belde belediyesine kayyum atanmış oldu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER