A3 Haber

Çocuğa cinsel istismar: Kayseri’de iki kişiye hapis, Konya’da beş ayda tahliye, Burdur’da tahliye talebi

Çocuğa cinsel istismar: Kayseri’de iki kişiye hapis, Konya’da beş ayda tahliye, Burdur’da tahliye talebi

Çocuğa cinsel istismar: Kayseri’de iki kişiye hapis, Konya’da beş ayda tahliye, Burdur’da tahliye talebi
Aralık 23
17:08 2019

Türkiye’de çocuklara cinsel saldırı ve istismar gün geçtikçe artıyor ve su yüzüne çıkıyor. Bugün mahkemelerde görülen üç ayrı çocuğa cinsel istismar davasında Kayseri’de iki kişiye 16 ve 20’şer yıl hapis cezası verildi. Konya’da öz çocuğuna cinsel istismardan tutuklanan baba beş ay sonra tahliye edildi. Burdur’da ise üvey çocuğuna cinsel istismardan tutuklu bulunan üvey baba, tahliye istedi.

A3 Haber Merkezi- Çocuğa karşı işlenen şiddet ve cinsel istismar vakaları gün geçtikçe artıyor ve su yüzüne çıkıyor. Aynı gün üç farklı ilde üç ayrı çocuğa cinsel istismar davası görüldü.

Kayseri Develi’de geçen yıl 23 Ocak’ta meydana gelen olayda Abdulkadir S. ve Ali K., ilçede yaşayan 16 yaşındaki G.A. adlı çocuğa cinsel istismarda bulundu. Çocuğun durumu anlattığı ailesinin şikayeti üzerine Abdulkadir S. ve Ali K., gözaltına alınarak, tutuklandı.

Kayseri 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu yargılanan Abdulkadir S. ve Ali K., bugün görülen karar duruşmasında hazır bulundu. Sanıklar, komplo kurulduğunu ileri sürerek, suçlamayı kabul etmedi. Mahkeme heyeti, sanıklardan Abdulkadir S.’ye ‘çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan 20 yıl, Ali K.’ye de aynı suçtan 16 yıl hapis cezası verdi.

Çocuğuna cinsel istismardan tutuklanan babaya beş ayda tahliye

Konya’da, ortaokul öğrencisi olan 13 yaşındaki G.Ş.’ye son 3 yıldır cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan baba F.Ş. yaklaşık 5 ay sonra tahliye edildi.

Bugün görülen mahkemede 8’inci sınıf öğrencisi G.Ş., ifadesinde, babası F.Ş.’nin 3 yıldır cinsel istismarına uğradığını söyleyerek, ”8’inci sınıf öğrencisiyim. F.Ş. öz babam olur. Annem ve ağabeyim işe gittiği zamanlarda 3 yıldan beri babam benim kıyafetlerimi zorla çıkararak özel bölgelerime dokunmaktadır. Babam kıyafetlerimi çıkardığında ben tekrar giyinmek istiyorum; ama babam izin vermiyor. Ben kendisine karşı çıktıysam da dokunmaya devam etti. Babam bu olayı birisine anlatırsan anneni ve sizi öldürürüm, diye tehdit ediyor. Ben bu olayı arkadaşıma bahsettim. Arkadaşım olayı annesine anlatmış. O da konudan anneme bahsetmiş. Annem de bu olayı bana sordu. Ben de olayı anlatınca annemle birlikte polis merkezine şikayet etmeye gittik” dedi.

Anne D.Ş. ise, olayı komşuları H.A.’dan öğrendiğini ve ardından eşi hakkında şikayetçi olduğunu belirtti. D.Ş., ”H.A., bana, kızımın babasın tarafından istismara uğradığını söyledi. Durumdan haberim yoktu. Kızımla konuştum. Kızım, ‘Babam beni taciz edip, dokunuyor. Özel bölgelerime dokunuyor’ dedi. 3 yıldır tacize uğradığını, babasından korktuğu için bana anlatmamış. Kızıma bunları yapan babasından şikayetçiyim” diye konuştu.

Suçlamaları kabul etmeyen baba F.Ş. de eşinin boşanmak istediğini, boşanmamaları nedeniyle de kendisine iftira attığını öne sürdü. Sık sık alkol aldığını; ancak olayları hatırlamayacak kadar sarhoş olmadığını belirten F.Ş., “Kızıma karşı kesinlikle bu şekilde bir dokunmam veya yaklaşmam olmamıştır. Kızıma bugüne kadar bir tokat dahi vurmadım. Eşimle aramızda ailevi sorunlar bulunmaktadır. Eşim benden boşanmak istemekte; ancak ailesi istemediği için benden boşanamamaktadır. Benden boşanamadığı için kızımı kullanarak benden kurtulmaya çalışmaktadır. Ben bu olayların çocuklarımın anneleri tarafından yönlendirmesi sonucu olarak görüyorum. Çocuklarım annelerinin yönlendirmesiyle böyle bir iddiada bulunmuştur. Kesinlikle böyle bir şey yapmadım. Eşime vurduğumu ve tehdit ettiğimi kabul ediyorum. Ancak kızıma karşı uygunsuz bir davranışta veya en ufak bir tehditte bulunmadım. Suçlamaları kabul etmiyorum” şeklinde konuştu.

Çocuğun cinsel istismarı‘ suçundan Ağır Ceza Mahkemesi’nce yargılanan F.Ş., ilk duruşmada yaklaşık beş ay sonra tahliye edildi. Mahkeme heyeti, delillerin toplanmış olması ve sanık tarafından karartılma şüphesinin bulunmamasını dikkate alarak, tutuklamadan beklenen faydanın gerçekleştiğini, sanık hakkında tutukluluk halinin devam kararı verilmesinin ölçülü olmayacağını, tutuklamadan beklenen faydaların adli kontrol hükümleriyle sağlayabileceğinin anlaşıldığını belirterek, F.Ş.’nin tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi.

Üvey çocuğuna cinsel istismar sanığından tahliye talebi

Burdur Karamanlı’da 12 yaşındaki üvey çocuğuna cinsel istismarda bulunmakla suçlanan H.B. tutuklu yargılandığı davada suçlamaları kabul etmedi ve tahliye istedi.

12 yaşındaki F.Ö., geçen şubat ayında rehber öğretmenine, geçen yıl haziran ayında üvey babasının kendisine cinsel istismarda bulunduğunu anlattı. Öğretmenin polise haber vermesi üzerine gözaltına alınan üvey baba H.B., sorgusunun ardından tutuklandı.

Olay tarihinde 12 yaşında olan F.Ö., pedagog ve rehber öğretmen huzurunda alınan ifadesinde, H.B.’nin kullandığı motosikletle mısır tarlasına gittiklerini, burada üvey babasının kendisini yanına çağırdığını ve kucağına oturttuğunu, kalkmak istemesi üzerine de sanığın kendisini cep telefonundaki mesaj uygulaması üzerinden konuştuğu erkek arkadaşını annesine söylemekle tehdit ettiğini ve cinsel saldırıda bulunduğunu söyledi. Bağırmaya başladığında da H.B.’nin ağzını kapatarak, “Seni bu mısır tarlasına gömerim, kimse seni bulamaz, sesini çıkartma” diyerek, istismara devam ettiğini söyledi.

Burdur Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen bugünkü duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katılan H.B. iddiaları kabul etmeyerek tahliyesini istedi. F.Ö.’nün annesi G.B. de sanığın cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti dosyadaki eksiklerin giderilmesi ve mağdur kızın Antalya Çocuk İzlem Merkezi’nde (ÇİM) ek ifadesinin alınması için duruşmayı erteledi.

Davaya müdahil olarak katılan Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) Antalya Temsilciliği üyeleri duruşma sonrası Burdur Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yaptı. Ellerinde ‘İstismar felakettir, sessiz kalma’, ‘Saklama ihbar et’, ‘Tacizi affetme, vicdanını kirletme’ yazılı dövizler taşıyan dernek üyeleri adına konuşan dernek avukatı Neslihan Çil, “Davanın sonuna kadar takipçisiyiz. Bu davada çocuğumuzun ve ailemizin yanındayız. Çocuklar bizim vatanımız. Onlara sahip çıkalım” dedi.

UCİM gönüllüsü Gönül Gündoğdu da dernek olarak Türkiye genelinde istismara uğramış çocukların yanında olduklarını belirterek, “Bu istismar olumsuzluklarını yok edene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Dernek olarak çocuklara, ailelere, öğretmenlere verdiğimiz istismar önleme eğitimleriyle çocukları eğitiyor, ebeveynleri bilinçlendiriyoruz. Dernek olarak hiçbir zaman pes etmeyeceğiz, ailelerin ve çocukların yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Dernek üyeleri “Çocuklar konuşacak, UCİM yanlarında olacak” sloganı atarak eylemlerine son verdi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER