A3 Haber

TRT’de geçen ‘CHP neden Türkiye’nin başarılı olmasını istemiyor’ altyazısına suç duyurusu

TRT’de geçen ‘CHP neden Türkiye’nin başarılı olmasını istemiyor’ altyazısına suç duyurusu

TRT’de geçen ‘CHP neden Türkiye’nin başarılı olmasını istemiyor’ altyazısına suç duyurusu
Aralık 23
17:34 2019

TRT 1’de geçen “Cumhuriyet Halk Partisi neden Türkiye’nin başarılı olmasını istemiyor” altyazısına CHP’den tepki geldi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, TRT 1’de geçen bir altyazıda “Cumhuriyet Halk Partisi neden Türkiye’nin başarılı olmasını istemiyor” ifadelerinin yer aldığını belirterek, “Nereden çıkardınız sayın TRT yönetimi bunu? Bu mudur sizin tarafsızlığınız. Yasalara uymaması nedeniyle TRT hakkında gerekli suç duyurusunda bulunacağız. Ama yetmez, TRT’yi yayıncılık etiğiyle ilgili tüm kurullara da şikayet edeceğiz” dedi.

ANKA’nın haberine göre Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, düzenlediği basın toplantısında Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası gündemi paylaştı ve gündeme dair soruları yanıtladı.

“Yasalara uymaması nedeniyle suç duyurusunda bulunacağız”

TRT 1’de yayımlanan bir programda CHP için kullanılan ifadeleri değerlendiren Öztrak, “Bu sabah TRT 1’de, yani milletin vergileriyle yayın yapan ve tarafsız olması gerek TRT 1’de bir program var. Programın sunuluşunda altyazı şöyle geçiyor ve bütün program boyunca da orada duruyor. Programda konuşan da iktidara bağlı bir vakfın başkanı. ‘Cumhuriyet Halk Partisi neden Türkiye’nin başarılı olmasını istemiyor’ Beyler bu nereden çıkıyor. Nereden çıkardınız sayın TRT yönetimi bunu? Bu mudur sizin tarafsızlığınız. Yasalara uymaması nedeniyle TRT hakkında gerekli suç duyurusunda bulunacağız. Ama yetmez, TRT’yi yayıncılık etiğiyle ilgili tüm kurullara da şikayet edeceğiz” açıklamalarında bulundu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER