A3 Haber

Bursa’da içme suyuna yüzde 15 zam

Bursa’da içme suyuna yüzde 15 zam

Bursa’da içme suyuna yüzde 15 zam
Aralık 24
23:28 2019

Bursa’da 1 Ocak’tan itibaren içme suyu fiyatlarına yüzde 15 zam yapılacak. Öte yandan ihtiyaç sahibi vatandaşlar da içme suyunu yüzde 30 indirimli kullanacak.

A3 Haber Merkezi- Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Aralık ayı meclis toplantısı ikinci oturumu gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yönetiminde yapılan toplantıda, Bursa’daki içme suyu fiyatlarına yüzde 15 zam yapıldı. Zammın gerekçesi olarak, BUSKİ’nin işletme maliyetlerindeki artış gösterildi.

Aynı oturumda, sosyal güvenlik kuruluşlarına tabi olmayan, 3294 Sayılı Kanun kapsamında fakir ve muhtaç durumda olduğu tespit edilen, öksüz ve yetimler, dullar ve 65 yaşını doldurmuş kişiler ve 2828 Sayılı Kanun kapsamında yoksulluk içerisindeki ailelerin çocuklarına yönelik Sosyal Ekonomik Destek (SED) alan aileler için de 1 Ocak tarihinden itibaren içme suyu yüzde 30 indirimli verilecek. İndirim ve artış kararları, tek maddede oy çokluğuyla alındı.

44 bin aileye indirim

Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Alinur Aktaş, içme suyundaki indirim kararının, “Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nca onaylanan, her yıl güncellenen listelere göre yapılacağını” belirtti. Kararın 44 bin civarında ihtiyaç sahibini ilgilendirdiğini aktaran Aktaş, sudaki artışın ise yağışların yetersiz kalması ve ekstra yatırımların finansmanı anlamında zorunlu olarak yapıldığını dile getirdi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER