A3 Haber

Arap ülkelerine promosyon olarak pazarlanan Türk vatandaşlığı TBMM gündeminde

Arap ülkelerine promosyon olarak pazarlanan Türk vatandaşlığı TBMM gündeminde

Arap ülkelerine promosyon olarak pazarlanan Türk vatandaşlığı TBMM gündeminde
Aralık 25
14:48 2019

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Arap ülkelerinde yayınlanan reklamlarda konut satışının yanında promosyon olarak Türk vatandaşlığı pazarlandığını belirterek, “skandal” olarak nitelendirdiği bu duruma ilişkin Meclis’e soru önergesi verdi.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Arap ülkelerinde yayınlanan reklam filminde, “250 bin dolara emlak satın al ve 71’den fazla ülkeye vizesiz girmeyi sağlayacak Türk pasaportunu elde et. Çok kolay, hem de 90 gün içinde” sloganının kullanılmasına tepki göstererek, Meclis gündemine taşıdı.

250 bin dolarlık konut alımı karşılığında yabancılara Türk vatandaşlığı vaat edilmesini “skandal” olarak nitelendiren Öztunç, konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yazılı olarak yanıtlanması istemiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi.

“Bugün 250 bin dolar tutarında konut alan bir yabancı Türk vatandaşı olmaya hak kazanmaktadır. Hükümet bir adım daha ileri giderek Türk vatandaşlığını ticari bir malzeme gibi Arap ülkelerinde reklam vererek pazarlaması tepkilere neden olmuştur” diyen Öztunç, Fuat Oktay’da şu soruları yöneltti:

  • 2018 yılında yapılan değişiklik sonrası konut alarak vatandaşlığa hak kazanan yabancı sayısı kaçtır? Bu kişilerin uyrukları nedir? Yabancıların aldığı konutların illere göre dağılımı nasıldır?
  • Yabancılara konut satışını arttırmak amacıyla, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının promosyon gibi sunulması sizleri rahatsız etmiyor mu?
    Avrupa ülkeleri bu tür yatırımlara sadece oturum izni verirken bizim vatandaşlık hakkı vermemiz ne kadar doğru bir adımdır? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının değeri 250 bin dolar mıdır?
  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını yazılı ve görsel basına reklam vererek pazarlamaya çalışmanın, manevi değerlerimize ve ulus bilincine zarar verdiği yönündeki eleştirilere katılıyor musunuz?
  • Yabancılara konut satışını arttırmak amacıyla promosyon olarak yanında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının sunulması ile ilgili yurtdışında yazılı ve görsel basında yayınlanan reklamlara ödenen tutar ne kadardır? Kaç ülkede bu reklamlar verilmektedir? Bu ülkeler hangileridir?

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER