A3 Haber

Şarbon karantinası: Mahalleye giriş çıkışlar yasaklandı

Şarbon karantinası: Mahalleye giriş çıkışlar yasaklandı

Şarbon karantinası: Mahalleye giriş çıkışlar yasaklandı
Aralık 26
16:17 2019

Kırşehir Mucur’da, 11’i büyükbaş, 14 hayvan şarbon hastalığına yakalanarak telef oldu. Hastalık üzerine bölge 15 gün karantinaya alındı, giriş çıkışlar yasaklandı, ahırlar ilaçlandı.

Kırşehir’in Mucur ilçesine bağlı Şatıroğlu Mahallesi’nde bulunan bir ahırda dün, 11’i büyükbaş 14 hayvan telef oldu. Ahır sahibinin ihbarı üzerine mahalleye gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yetkilileri, hayvanların telef olmasının nedeninin şarbon virüsü olduğunu belirledi.

Hastalık dolayısıyla mahalleyi karantinaya alan ekipler, ilaçlama ve aşı çalışması yaptı. İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Yücekaya, mahalledeki büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar ile ahırların ilaçlandığını söyleyerek, “Mahalledeki hayvanların giriş ve çıkışları yasak edildi. Aşılama çalışmalarının yapıldığı andan itibaren mahalle 15 gün karantina altına alındı” diye konuştu.

Mahalledeki hayvanlar aşılandı

Alınan numunenin Ankara’ya gönderildiğini belirten Yücekaya, “Aşı yapmamızın ardından ölümler durdu. Toplam 11 büyükbaş, 3 küçükbaş hayvan telef oldu. Hastalık tek işletmede çıktı; ama biz mahallede bulunan bütün hayvanları aşıladık. Mahalle karantinaya alındı. Hastalık şu an kontrol altına alınmış durumda” dedi.

Öte yandan telef olan 14 hayvan, ilçeden uzak bir noktada açılan ve kireçlenen çukurlara gömüldü. (DHA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER