A3 Haber

‘AKP iktidarı Roboski katliamını üstlendi, sorumlular siyasi ve askeri kulislerde dolaşıyor’

‘AKP iktidarı Roboski katliamını üstlendi, sorumlular siyasi ve askeri kulislerde dolaşıyor’

‘AKP iktidarı Roboski katliamını üstlendi, sorumlular siyasi ve askeri kulislerde dolaşıyor’
Aralık 28
15:24 2019

Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanvekili ve CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu 34 kişinin yaşamını yitirdiği Roboski katliamının 8. yıl dönümünde, katliamın faillerinin cezasızlıkla ödüllendirildiğini belirten Tanrıkulu, “AKP iktidarı Roboski katliamını üstlenmiştir” dedi.

Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanvekili ve CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu 34 kişinin yaşamını yitirdiği Roboski katliamının 8. yıl dönümünde iktidara sert eleştirilerde bulundu.

Yazılı açıklama yapan Tanrıkulu, Roboski olayına ilişkin hiçbir sorumlunun adli ve idari yaptırımla karşılaşmadığını belirterek “Roboski Katliamı’nın sorumlularını koruyan, onları cezasızlıkla ödüllendiren el, Anayasa Mahkemesi’nde de dosyanın tamamen şekli sebeplerden ötürü reddedilmesine yol açmıştır. Katliam davasının AİHM’de de benzer siyasi nedenlerle reddedilmesi üzerine, hukuki süreç, katliamı yapanlar lehine sert bir kesintiye uğratılmıştır” dedi.

“AKP, katliamı üstlenmiştir”

İktidarı, olayın faillerinin lehine tutum sergilemekle suçlayan Tanrıkulu, “Aradan geçen sekiz yılda AKP iktidarı, yaptığı uygulamalarla, TBMM’deki Uludere Alt Komisyonu’ndaki tutumu ve komisyon raporunun içeriği itibariyle, Roboski katliamını üstlenmiştir” sözleri ile eleştirilerini dile getirdi.

“Sorumlular siyasi ve askeri kulislerde dolaşıyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bu olayın failleri Ankara’nın karanlık dehlizlerinde kaybolmayacak” sözlerini hatırlatan Sezgin Tanrıkulu, sorumluların kimliklerinin açık olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

  • Roboski katliamının sorumluları, Ankara’nın dehlizlerinde kaybolmayacak kadar açıktadır, belirgindir. Halen Ankara’nın siyaset ve askeri kulislerinde dolaşmaktadırlar.Aradan sekiz değil seksen yıl bile geçse, biz değil çocuklarımız, çocuklarımız değil torunlarımız, mutlaka Roboski katliamının sorumlularını tarih önünde mahkum edecektir.
  • Roboski Katliamı, bombalamayı yapan F-16 uçaklarının pilotlarından başlayıp saatlerce köylüleri izlediği, onların köylü olduklarını bildiği halde bombalama emrini verenlere kadar, katliamın hem askeri hem de siyasi sorumlularının yargılanmamasıyla derinleştirilmiştir.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER