A3 Haber

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: İdlib’deki 12 gözlem noktasını boşaltmayacağız

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: İdlib’deki 12 gözlem noktasını boşaltmayacağız

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar: İdlib’deki 12 gözlem noktasını boşaltmayacağız
Aralık 29
10:21 2019

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TSK’nin İdlib gözlem noktalarını boşaltmayacağını ifade ederek “Biz hiçbir şekilde ateşkes sağlanmasına yönelik görevlerini kahramanca ve fedakarane bir şekilde ifa eden 12 gözlem noktasını boşaltmayacağız, buradan çıkmayacağız” dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hatay’da sınırın sıfır noktasında bölgedeki birliklerin komutanlarıyla bir araya gelerek brifing aldı, talimatlar verdi.

İdlib’de son dönemde yaşananlara da değinen Akar,”Yaptığımız mutabakata biz saygılıyız, Rusya’nın da bu mutabakata uymasını bekliyoruz. Biz hiçbir şekilde ateşkes sağlanmasına yönelik görevlerini kahramanca ve fedakarane bir şekilde ifa eden 12 gözlem noktasını boşaltmayacağız, buradan çıkmayacağız” dedi.

“Etnik ve dini gruplar yönelik ayrım söz konusu değil”

ANKA’nın haberine göre Akar, “Irak’ın, Suriye’nin kuzeyindeki bizim tek hedefimiz teröristler, terör örgütleri. Bunlara karşı mücadele yürütüyoruz. Bizim oradaki etnik ve dini gruplara yönelik ayrım yapmamız söz konusu değil. Araplar, Kürtler, Aramiler, Keldaniler, Yahudiler, Hristiyanlara karşı bizim herhangi bir tavrımız, hareketimiz, operasyonumuz kesinlikle söz konusu değildir” diye konuştu.

Akar, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla gerçekleştirdiğimiz Barış Pınarı Harekatıyla söz konusu terör koridoru tamamen parçalanmıştır. Terör koridoruna müsaade etmeyeceğiz dedik ve etmedik. Diğer taraftan bir barış koridoru oluşması için de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.

“Rusya’dan telkinde bulunmasını istiyoruz”

Akar, şunları söyledi:

“Buradaki insanların güvenliğini sağlamak en azından temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek için faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Fakat verilen tüm sözlere, yapılan mutabakatlara rağmen rejim masum insanlara saldırmaya devam ediyor. Burada aralarında çocukların, yaşlıların, kadınların bulunduğu birçok masum insanın katledilmesine sebebiyet veriyorlar. Bu katliama bir son verilmesi için yapılması gereken ne lazımsa bunları yapmaya çalışıyoruz. Rejimin yaptıkları ne mutabakat konularına ne vicdana sığar. Bunların bir an önce durdurulmasını bekliyoruz. Bu noktada da Rusya’dan yaptığımız mutabakatlar ve görüşmelerde vardığımız sonuçlar çerçevesinde rejime nüfuzlarını kullanmak suretiyle karadan ve havadan yapılan saldırıların durdurulması için gerekli telkinlerde bulunmalarını bekliyoruz.”

“Libya’da görev verilirse yapmaya hazırız”

Libya’nın askeri yardım talebine de değinen Bakan Akar, “Türk Silahlı Kuvvetleri, ülkemizin ve asil milletimizin hak, alaka ve menfaatlerini korumak ve kollamak için yurt içinde ve sınır ötesinde nerede görev verilirse, etkin, caydırıcı ve saygın yapısıyla her türlü görevi yapmaya hazırdır. Bu konuda bize bir görev verilirse bunu da yapmaya hazırız” dedi.

Milli Savunma Bakanı Akar ve Komutanlar daha sonra Cilvegözü Sınır Kapısı’na geçti. Buradaki çalışmalara ilişkin bilgi alan Bakan Akar ve TSK Komuta Kademesi, Milli Savunma Bakanlığı Seyyar İleri Cerrahi Hastanesindeki çalışmaları da inceledi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER