A3 Haber

Nissan CEO’sunun firarıyla ilgili İstanbul’da 7 gözaltı

Nissan CEO’sunun firarıyla ilgili İstanbul’da 7 gözaltı

Nissan CEO’sunun firarıyla ilgili İstanbul’da 7 gözaltı
Ocak 02
12:18 2020

Nissan’ın Japonya’da ev hapsinde tutulurken Lübnan’a kaçan eski CEO’su Carlos Ghosn’un firarı hakkında İstanbul’da operasyon düzenlendi. Operasyonda Ghosn’un kaçışıyla ilgileri olduğu belirtilen 7 kişi gözaltına alındı.

Nissan-Renault ortaklığının eski CEO’su Carlos Ghosn’un Japonya’dan kaçışıyla ilgili İstanbul’da 7 kişi gözaltına alındı. Yolsuzlukla suçlanan Ghosn, Japonya’da ev hapsinde tutulduğu  yerden kaçarak Lübnan’a gitmişti.

65 yaşındaki Ghosn’un firar planının detayları netleşmezken, Japon yetkililer Osaka yakınlarındaki Kansai Uluslararası Havalimanı’ndan Pazar günü saat 23.00’te İstanbul’a özel bir jet gittiğini açıkladı. Bu iddialarla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında İstanbul’da 7 kişi gözaltına alındı.

“Yasal yollarla girdi” denilmişti

31 Aralık’ta konuyla ilgili açıklama yapan Lübnan Emniyet Genel Müdürlüğü, Carlos Ghosn’un yasal yollarla ülkeye girdiğini duyurmuştu ve hakkında yasal işleme gerek olmadığını belirtmişti.

Lübnan Dışişleri Bakanlığı da Ghosn’un girişini doğruladı ve ‘yargı iş birliği veya iadelerle ilgili Lübnan ile Japonya arasında herhangi bir anlaşma yok’ dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER