A3 Haber

Polimetre Araştırma: AKP’nin son seçimi olabilir

Polimetre Araştırma: AKP’nin son seçimi olabilir

Polimetre Araştırma: AKP’nin son seçimi olabilir
Ocak 02
12:27 2020

Polimetre Araştırma Şirketi, 2020 yılına ilişkin siyasi gelişmelerle ilgili analizlerini açıkladı. Millet İttifakı’nda yükseliş yaşanacağı öngörülürken, AKP’nin ilk seçimden sonra çözüleceği bildirildi.

Mehmet Günal Ölçer’in kurucusu olduğu Polimetre Araştırma Şirketi, 2020 yılına ilişkin siyasi gelişmelerle ilgili analizlerini açıkladı.

Paylaşılan verilerde Millet İttifakı’nı oluşturan CHP ve İYİ Parti’de yükseliş görülürken, AKP ve MHP’de düşüş olacağı, AKP’de ilk seçimden sonra büyük çözülmelerin yaşanacağı ve partinin fiilen kendisini sonlandıracağı belirtiliyor.

“Yeni partilere en çok oy AKP ve MHP’den”

Analiz sonucuna göre Ahmet Davutoğlu’nun genel başkanı olduğu Gelecek Partisi ve Abdullah Gül’ün desteklediği Ali Babacan’ın kuracağı yeni parti, en çok oyu AKP’den alacak. Cumhur İttifakı’nın diğer ayağı MHP’den İYİ Parti’ye ve yeni kurulacak partilere geçişler olacak.

Polimetre’nin veri analizlerine göre erken seçim olmayacak ancak ara seçim olması gündemde. Kanal İstanbul’un yıl içinde temelinin atılması, ancak tamamlanmaması bekleniyor.

Medyafaresi’nden  yer alan habere göre; Polimetre’nin 2020 yılına ilişkin öngörülerinden bazıları şöyle;

Erken Seçim

2020 yılında erken seçim olmayacak, 2021 yılında da erken seçim olmayacak, ancak boş olan milletvekillikleri için seçim yapılabilir.

Yeni kurulacak partiler

En çok AKP’den oy alacaklar, özellikle CHP’nin belediye yönetimde olduğu yerlerde CHP’den azımsanmayacak oranlarda oy alacaklar, MHP’den de oy alacaklar, Parlamenter sistem taleplerini dile getirecekler, erken genel seçim isteyecekler, seçim sistemine bağlı olmakla beraber genel seçimden önce birleşmeleri beklenmelidir.

Kanal İstanbul

Yıl içinde temeli atılacak ancak, hiçbir zaman tamamlanmayacaktır. Gerek maddi gerekse uluslararası ilişkiler anlamında Türkiye için baş ağrısı olacaktır.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER