A3 Haber

Tezkere oylamasında ‘evet’ ile ‘hayır’ arasında gidip gelen Saadet Partisi’nden açıklama

Tezkere oylamasında ‘evet’ ile ‘hayır’ arasında gidip gelen Saadet Partisi’nden açıklama

Tezkere oylamasında ‘evet’ ile ‘hayır’ arasında gidip gelen Saadet Partisi’nden açıklama
Ocak 02
19:41 2020

Saadet Partisi tarafından tezkereye evet oyu verileceği açıklamasına rağmen, Genel Kurul görüşmeleri sırasında Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman tarafından tezkereye hayır diyeceklerinin belirtilmesi üzerine, “Saadet Partisi’nde tezkere çatlağı” yorumlarının yapılmasına neden oldu. Söz konusu iddialara Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Yazıcı’dan yalanlama geldi.

Libya’ya asker gönderme tezkeresine sabah saatlerinde evet diyeceklerini açıklayan Saadet Partisi’nin Genel Kurul’da oyunu hayır olarak kullanması siyasi kulislerde, ” Saadet Partisi’nde tezkere çatlağı ” yorumlarının yapılmasına neden oldu. Konu ile ilgili Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Yazıcı’dan yalanlama geldi. “Çekincelerimizi, uyarılarımızı dile getirdikten sonra Meclis’te hükümet kanadının herhangi bir şekilde bu uyarıları dikkate alacağına dair geri dönüş alamadık ” diyen Yazıcı, bu gerekçe ile tezkereye hayır dediklerini belirterek, parti içinde sorun yok mesajını verdi.

İki vekilinden biri katılmadı, diğeri hayır oyu verdi

Parti tarafından tezkereye evet oyu verileceğine ilişkin yapılan açıklamanın ardından, Saadet Partisi’nin Meclis’te bulunan iki milletvekilinden birisi olan İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, sosyal medya hesabında oylamaya katılmayacağı mesajını yayınlayarak, bu duruma tepki gösterdi.

SP’li Karaduman: Vebale ortak olmayacağız

Genel Kurul toplantısında kürsüye çıkıp partisi adına görüşlerini ifade eden Konya Milletvekili Abdülkadir Karaduman ise tezkereye ‘hayır’ diyeceklerini açıkladı.

Karaduman’ın, partisi tarafından sabah saatlerinde yapılan açıklamanın aksine, “Libya’da yapılacak yanlışların vebali mevcut iktidarın sırtında olacaktır. Biz bu vebale ortak olmayı kesinlikle düşünmüyoruz. Libya’ya asker gönderilmesini öngören Cumhurbaşkanlığı tezkeresini kabul etmediğimizi Saadet Partisi adına ifade etmek istiyorum. Ve bu vesile ile hepinizi 1 Mart ruhu ile selamlıyorum” diye konuşması dikkat çekti.

Saadet partisi’nden, sorun yok mesajı

Oylamanın ardından, Saadet Partisi’nden yeni bir açıklama yapılarak, parti içinde sorun yok mesajı verildi.
Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Yazıcı, oylarının renginin neden değiştiğini şu sözlerle açıklayarak, parti içinde tezkere çatlağı yok mesajını verdi:

“Saadet Partisi olarak yapmış olduğumuz açıklamada Libya Tezkeresi ile ilgili uyarılarımızı, çekincelerimizi ifade ettik. Bu bildiriyi yayınlama amacımız, hükümetin daha önce uygulamış olduğu dış politikadaki hatalarını tekrarlamamasını dile getirmekti.
Bu çerçevede çekincelerimizi, uyarılarımızı dile getirdikten sonra mecliste hükümet kanadının herhangi bir şekilde bu uyarıları dikkate alacağına dair geri dönüş alamadık.
Bunun üzerine Konya Milletvekilimiz Abdulkadir Karaduman Bey de bugün meclis kürsüsünden bu tezkerenin Saadet Partimiz açısından ne anlama geldiğini ifade etmiş ve partimizin tavrını tüm kamuoyuna duyurmuştur.
Bu vesile ile bu vebala ortak olmayacağımızı Saadet Partisi olarak bütün kamuoyuna bildirmiş olduk.” (ANKA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER