A3 Haber

Zorlu Konak projesinin iptali için ilk somut adım

Zorlu Konak projesinin iptali için ilk somut adım

Zorlu Konak projesinin iptali için ilk somut adım
Ocak 02
14:12 2020

Zorlu Holding’in Pasaport’a 146 metrelik gökdelen planının iptali için ilk somut adım, bugün atılıyor. Konak Belediye Meclisi, gökdelene imkan tanıyan planın Mimari Estetik Komisyonu’nda yeniden değerlendirilmesi konusunu gündeme aldı. Komisyondan çıkacak kararın ardından gökdelen izninin iptali gündeme gelebilecek.

İzmir’de büyük tartışma yaratan Zorlu Holding’in Konak Pasaport’a yapmayı planladığı 146 metrelik gökdelenle ilgili bugün toplanacak Konak Belediye Meclisi’nde ilk somut karşı adım atılıyor.

Konak Belediye Meclisi, gökdelene imkan tanıyan söz konusu planın Mimari Estetik Komisyonu’nda yeniden değerlendirilmesi konusunu gündemine aldı.

ÂNKA’nın haberine göre CHP, AKP, MHP ve İYİ Partili meclis üyeleri, gökdelen planının iptalinde ilk adım olan bu gündem maddesini oylayacak. Maddenin kabul edilip, gökdelene imkan tanıyan planların geçen 22 Mayıs’ta kurulan Mimari Estetik Komisyonu’na havale edilmesi bekleniyor. Bu komisyonda yeniden değerlendirilecek kararın ardından gökdelen izninin iptalinin gündeme gelebileceği ifade edildi.

“Hamlemizi yapıyoruz”

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, “Bugün meclisimizde hamlemizi yapacağız. Dava süreci devam ediyor. Geçerli bir sebep var. Bu tür yapılar için estetik komisyonu var. Oradan da geçmesi lazım… Biz bu komisyonu 5’inci ayda kurduk. Daha önce neden kurulmadı? Bilmem! Böyle bir komisyon görüşü önceden yok. Sadece bu bina için yapmayacağız bu çalışmayı. Bundan sonra kent silüetiyle ilgili yapılacak ruhsat değerlendirmesi bu kuruldan onay alacak” dedi.

Kadifekale’yi gölgede bırakacaktı

Zorlu Holding tarafından, İzmir’in kalbi olarak kabul edilen Pasaport’taki Passtel AVM ve eski tütün depolarının bulunduğu 3 bin 532 metrekarelik alana yapılması planlanan ve 186 metrelik Kadifekale’yi gölgede bırakacağı belirtilen gökdelen, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile kent konseyleri, çevreciler ve meslek örgütlerinden büyük tepki çekmişti.

Soyer iptal çağrısı yapmıştı

Başkan Soyer, gökdelen ruhsatının hukuki zeminini oluşturan 1/1000’lik Uygulama İmar Planı’nın iptal edilmek üzere ivedilikle Konak Belediyesi Meclis gündemine alınmasını talep etmişti. Konak Belediyesi Meclisi’nin ilgili planı iptali etmesi halinde İzmir Büyükşehir Meclisi’ni olağanüstü toplanmaya çağırarak bu kararın onanması teklifinde bulunacağını açıklamıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER