A3 Haber

Bağdat’ta Süleymani için yas. Irak Başbakanı Abdulmehdi de katıldı

Bağdat’ta Süleymani için yas. Irak Başbakanı Abdulmehdi de katıldı

Bağdat’ta Süleymani için yas. Irak Başbakanı Abdulmehdi de katıldı
Ocak 04
13:52 2020

ABD’nin Irak’ta öldürdüğü İranlı komutan Süleymani için Bağdat’ta cenaze alayı düzenlendi. “ABD’ye ölüm” sloganlarının yükseldiği tören öncesinde İran’dan “İntikamımız sert olacak” açıklaması geldi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin Amerika Birleşik Devletleri tarafından Irak’ta düzenlenen bir operasyon sırasında öldürülmesinin ardından binlerce kişi başkent Bağdat’ta cenaze alayı düzenledi.
Siyah giyenlerden oluşan kalabalık, askeri araçlar eşliğinde yürüdü. Cenaze alayından “Amerika’ya hayır”, “Amerika’ya ve İsrail’e ölüm“ sloganları yükseldi. Törene katılanlar arasında Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi de vardı.

Uluslararası toplum endişeli

İranlı komutan Süleymani’nin öldürülmesinin ardından Avrupa ülkeleri ABD ve İran’a itidal çağrısında bulundu. BM Genel Sekreteri Guterres, “Dünyanın Körfez’de yeni bir savaşı daha kaldıramayacağı” uyarısını yaptı. Süleymani’nin öldürülmesinin ardından üç gün yas ilan eden İran’da ise cenaze töreni için hazırlıklar başladı. İran’ın önde gelen askeri komutanlarından Süleymani, doğduğu Kerman kasabasında Salı günü toprağa verilecek. Süleymani için ilk olarak Şiiler için kutsal şehirler arasında yer alan Meşhed’deki İmam Rıza türbesinde yarın bir tören düzenlenecek. 62 yaşındaki Süleymani, Tahran yönetiminin Irak, Suriye ve Lübnan başta olmak üzere Ortadoğu’daki askeri politikalarına yön veren isimlerin başında geliyordu. Süleymani, son 20 yıl içerisinde bölgede ABD güçleri ve müttefiklerine yönelik düzenlenen saldırılardan sorumlu tutuluyordu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER