A3 Haber

Hızlı yargılama yapılacak mahkemeler belirlendi

Hızlı yargılama yapılacak mahkemeler belirlendi

Hızlı yargılama yapılacak mahkemeler belirlendi
Ocak 04
09:01 2020

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edildikten sonra yürürlüğe giren hızlı yargılama için Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından görev yapacak mahkemeler belirlendi.

A3 Haber Merkezi | Belirli suçlarda yargılamayı kısaltmayı amaçlayan seri muhakeme usulüne ilişkin değişiklikler, son yargı paketi ile TBMM’de kabul edilip Resmi Gazete’de yayınlandıktan sonra, 1 Ocak 2020 tarihinde uygulanmaya başladı.

Resmi Gazete’de yayımlanan Hakimler Savcılar Kurulu kararında göre; asliye ceza mahkemeleri arasında ihtisas mahkemeleri belirlendi.

5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 250. maddesimin 1. fıkrasına göre, seri muhakeme usulü kapsamında kalan işlere bir asliye ceza mahkemesi bulunan yerlerde bu mahkemenin, iki veya üç asliye ceza mahkemesi bulunan yerlerde 2 numaralı, dört veya daha fazla asliye ceza mahkemesi bulunan yerlerde 4 numaralı, 30 veya daha fazla asliye ceza mahkemesi bulunan yerlerde 4 ve 5 numaralı, 50 veya daha fazla asliye ceza mahkemesi bulunan yerlerde 4,5 ve 6 numaralı asliye ceza mahkemelerinin bakmasına karar verildi.

Kararda ayrıca görevlendirilmenin 3 ocak 2020 tarihi itibarı ile yapılmasına, daha sonra faaliyete geçecek mahkemelerin dikkate alınmamasına, ceza mahkemelerine gelecek işlerin genel tevziye (dağıtma) karşılık gelen tevzi puanının yüzde 20’si oranında dosya puanı olarak hesaplanmasına karar verildi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER