A3 Haber

Bir yemek zammı da Yıldız Teknik Üniversitesi yemekhanesinde!

Bir yemek zammı da Yıldız Teknik Üniversitesi yemekhanesinde!

Bir yemek zammı da Yıldız Teknik Üniversitesi yemekhanesinde!
Ocak 05
20:18 2020

İstanbul Üniversitesi yemekhanesine yapılan zammın ardından bir zam da Yıldız Teknik Üniversitesi yemekhanesindeki yemek ücretlerine yapıldı. İki lira olan öğrenci yemeği 2.25 TL oldu.

A3 Haber Merkezi- İntihar eden İstanbul Üniversitesi (İÜ) öğrencisi Sibel Ünli’nin “Yemekhane kartımda para kalmamış sadece bir liram var” sözleri sosyal medyanın birinci sırasından düşmezken, İstanbul Üniversitesi’nde geçen hafta yaşanan yemekhane zammının ardından bir zam da Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) yemekhanesindeki yemek ücretlerine yapıldı.

2020’nin ilk YTÜ Genel Kurul toplantısında alınan karara göre, öğrenci yemeği 2 liradan 2,25 liraya, kartsız yemek ücreti ise 8 liradan 11 liraya yükseltildi.

Öğrenciler tepkili

Önceki eğitim döneminin sonunda Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı yemekhane menülerinin yayımlanmasını teknik bir arıza sebebiyle durduğunu açıklamış ve hemen ardından okuldaki yemek kalitesi düşmüştü. Aksaklığın giderilmesi için çalışmalara başlandığının duyurulmasına rağmen sorun giderilmemişti.

YTÜ öğrencileri zamlara sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Hafta içi yemek zammının protesto edileceği öğrenildi.

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER