A3 Haber

‘Libya’ya asker gönderme yarım kalacak’

‘Libya’ya asker gönderme yarım kalacak’

‘Libya’ya asker gönderme yarım kalacak’
Ocak 05
21:46 2020

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, tezkere çıkmasına rağmen Barış Pınarı Harekatının “bir ailenin mal varlığına el konulma tehdidi” ile durdurulduğunu hatırlatarak, “Libya’ya asker gönderme de aynı sebeplerle yarım kalacak” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, CHP Keçiören İlçe Kongresinde katılarak bir konuşma yaptı. Türkiye’de, sekiz milyonu aşkın işsiz olduğuna dikkat çeken Kuşoğlu, “Bunların dörtte biri genç ve üniversite mezunu. Asgari ücretli sayısı 9 milyon. Mevcut çalışan sayısı 27-28 milyon. Asgari ücretinin altında maaş alan insan sayısı da 3 milyon. Türkiyede orta sınıf yok oluyor. Orta sınıfın yok olması sadece ekonomik sonuçlar doğurmaz, orta sınıf en yaratıcı ve en dinamik sınıftır. Ekonomik ve kültürel anlamda da yaratıcıdırlar. Türkiye o dinamizmini kaybediyor, Türkiye yönetilemiyor” diye konuştu.

Üç ayda iki tezkere

Kuşoğlu, Libya tezkeresi ile ilgili de şöyle konuştu: “Dış politikada herkesle kavgalıyız, kimse yok yanımızda. Libya Tezkeresi geçti. 3 ay önce de TBMM bir tezkereyi daha oyladı, kabul etti. Suriye’ye Barış Pınarı Harekatı için asker yollamıştık. Peki Barış Pınarı Harekatı amacına ulaştı mı? Dedikleri şekilde bir güvenli bölge oluşturabildiler mi? 30’a 480 km de YPG’yi yok edebildiler mi? Buradaki Suriyelileri o bölgeye götürebildiler mi? Yoo durdu. Neden; Bu harekatın karşısında bir Birleşmiş Milletler kararı da yoktu hukuki güç de yoktu asker de yoktu. Çünkü bu harekatı, birisinin, bir ailenin mal varlığına el konulma tehdidi durdurabildi. Libya için aynı şey geçerli olmayacak mı? Böyle bir ortamdayız inanabiliyor musunuz? Siz Barış Pınarı Harekatını yapamıyorsunuz Libya’ya asker gönderme tezkeresi istiyorsunuz. Korkarım Libya’ya asker gönderme de aynı sebeplerle yarım kalacak.” (ANKA)

About Author

Uğraş Vatandaş

Uğraş Vatandaş

Related Articles

TÜM HABERLER